Haberler

MHP Genel Başkan Yardımcısı Karakaya Açıklaması

MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, halk oylamasına sunulan anayasa değişikliğine ilişkin, "Bunu bir 'rejim değişikliği yapılıyor' şeklinde sunmak bilgisizlik değilse, çarpıtmadır.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, halk oylamasına sunulan anayasa değişikliğine ilişkin, "Bunu bir 'rejim değişikliği yapılıyor' şeklinde sunmak bilgisizlik değilse, çarpıtmadır. Bu değişiklik durup dururken ortaya atılmamıştır. Bu değişiklik değişen şartlar altında devlet ve millet bekası için bir zorunluluk olarak görülmüştür." dedi.

Karakaya, partisinin il başkanlığınca bir otelde düzenlenen 'Anayasa değişikliği bilgilendirme toplantısı' öncesinde gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Anayasa değişikliğine karşı olanların halk oylamasını "rejim değişikliği olacak" şeklinde yanlış görüşler öne sürdüğüne işaret eden Karakaya, bunun bir rejim değişikliği değil, hükumet sistemi düzenlemesi olduğunu dile getirdi.

Devletin ve milletin geleceği için bu değişimin zorunlu olduğuna dikkati çeken Karakaya, "İlla bir değişiklikten bahsedeceksek, bu meclis hükümeti sisteminden cumhurbaşkanlığı hükümeti sistemine geçiştir. Bunu bir 'rejim değişikliği yapılıyor' şeklinde sunmak bilgisizlik değilse, çarpıtmadır. Bu değişiklik durup dururken ortaya atılmamıştır. Bu değişiklik değişen şartlar altında devlet ve millet bekası için bir zorunluluk olarak görülmüştür." dedi.

Karakaya, partisinin "evet" dediği için kamuoyunda haksız eleştirilere maruz kaldığını belirterek, "Hiç kimse Milliyetçi Hareket Partisi'ni, cumhuriyetimizin temel niteliklerini ve üniter yapısını güvence altında tutan anayasamızın ilk dört maddesi ile Türk ve Türklükle ilgili maddeleri konusundaki samimiyetini sorgulama hakkına da haddine de sahip değildir. Devlet, millet, Cumhuriyet ve Türklüğün bekası için 'evet' diyoruz. Evet derken, ay yıldızlı al bayrak yere düşmesin, ezanlar susmasın şehitler ölmesin, vatan bölünmesin diyoruz." ifadelerini kullandı.

Mevcut sistemden kaynaklanan sorunlar olduğunun altını çizen Mevlüt Karakaya, şunları kaydetti:

"Buradaki değişikliği Türkiye'ye ideal bir yöntem, ya da sistem geliyor diye değil. Mevcut yapının sürdürülemediğini ve beka sorununa bir kriz üretmesi riskinden dolayı diyoruz. Onun için bu düzenlemeyi yapmak zorundayız. 'Yapmayalım da kriz çıksın. Bu hükümet belki gider." Peki hükümetle birlikte ülke giderse ne olacak? Bu soruyu soruyor musun? Asıl sıkıntı burada. 15 Temmuz başarılı olsaydı hangi anayasayı konuşacaktın. 15 Temmuz hemen bastırılamasaydı sokaklar da kan aksa ne olacaktı?"

Kaynak: AA / Politika

Milliyetçi Hareket Partisi Mevlüt Karakaya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 28 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 28 Nisan 2024 Pazar Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Kirli Sepeti CANLI izle! Kirli Sepeti 28. BÖLÜM FULL İZLE! Kapıcılar Kralı konusu ne, oyuncuları kimler? Kapıcılar Kralı filmi nerede çekildi, kaç yılında çekildi? Kapıcılar Kralı ne zaman nerede çekildi? Kapıcılar Kralı konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Atla Gel Şaban konusu ne, oyuncuları kimler, film nerede çekildi? Atla Gel Şaban filmi hangi il ve ilçede çekildi, hangi yıl yapımı? Hipodrom nerede? Atla Gel Şaban filmi nasıl bitiyor? Atla Gel Şaban final sahnesi İZLE! Atla Gel Şaban sonunda ne oluyor? Teşkilat CANLI İZLE! Teşkilat 105.bölüm izle! Teşkilat yeni bölüm izleme linki! Teşkilat dizisi yeni bölüm FULL HD İZLE! 28 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 28 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 28 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 28 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İYİ PARTİ'NİN YENİ GENEL BAŞKANI KİM OLDU? Meral Akşener'in yerine kim geçti? Eski Fenerbahçe yıldızı Papiss Cisse kaç TL'ye futbol oynuyor? Beşiktaş neden kırmızı kart yedi? #9917 Beşiktaş sahada neden 10 kişi? Fenerbahçeli İsmail Yüksek neden oyuna devam edemedi? İsmail Yüksek'e ne oldu? İYİ Parti Genel Başkan seçimi üçüncü tura mı kaldı? İYİ Parti'de seçim ne oldu, sonuç ne?
title