Haberler

Konyaaltı Belediyesi 100. yıl kutlamaları kapsamında ilçeyi bayraklarla süsledi

Güncelleme:

Konyaaltı Belediyesi, Cumhuriyet'in 100. yılı dolayısıyla 39 mahalleye yaklaşık 75 bin Türk bayrağı dağıtarak ilçeyi kırmızı beyazla süsledi. Belediye ayrıca ilçedeki sokak, cadde ve siteleri de bayraklarla donattı.

Konyaaltı Belediyesi, Cumhuriyet'in 100. yılı dolayısıyla 39 mahalleye yaklaşık 75 bin Türk bayrağı dağıtarak ilçeyi kırmızı beyazla süsledi. Belediye ayrıca ilçedeki sokak, cadde ve siteleri de bayraklarla donattı.

Konyaaltı Belediyesi, Cumhuriyet'in 100. yılına özel hazırlıklarını sürdürüyor. Belediye ekipleri, bir yandan vatandaşlara yaklaşık 75 bin bayrak dağıtımı yapılırken diğer yandan cadde ve sokakları donatmaya devam ediyor. Konyaaltı'nda 100. yıl coşkusunun her evde yaşanması için, ilçenin kent merkezinden kırsal bölgelerine kadar Türk bayrağı dağıtımı süreceği belirtildi. Mahalle muhtarlıkları, pazar yerleri ve kentin işlek noktalarında bayrak dağıtımının devam edeceği bildirilirken, ilçe sakinleri bayrak kampanyasından dolayı belediyeye teşekkür etti. Bayraklarını alan vatandaşlar, 'yaşasın Cumhuriyet, Cumhuriyet özgürlüktür, Atatürk sayesinde' diyerek duygularını tek cümle ile dile getirdi.

OKULLARA 25 BİN BAYRAK

Öte yandan Konyaaltı Belediyesi, Antalya Valiliği genelgesi doğrultusunda 100'üncü yıl baskılı 25 bin Türk bayrağını okullara dağıttı. Belediyenin oluşturduğu ekipler, gün boyunca okulları ve sokakları tek tek gezerek ilçenin dört bir yanında bayrak dağıtımına devam etti. Cumhuriyet'in 100. yılını her zamankinden daha büyük bir coşkuyla kutlayacaklarını aktaran Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, "1923 yılında Türk halkı büyük bir değişim ve büyük bir yenilikle, artık kurucu iradenin bir ailede değil milletin kendisinde olduğu bir yönetim şekline kavuştu. Türk kadınının, bugün emsalleri olan tüm İslam ülkelerindekinden çok daha özgür bir ortamda olması ve geleceğini daha aydınlık görebilmesi Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti sayesindedir. Bizler, Ata'mızın torunları ve evlatları olarak sadece Türkiye Cumhuriyeti'nin varlığını korumakla değil, Cumhuriyet'in niteliklerini korumakla da yükümlüyüz" dedi.

Kaynak: ANKA / Politika

Konyaaltı Belediyesi Konyaaltı Eğitim Politika Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title