Haberler

Kılıçdaroğlu, Erdek'te Kurtuluş Kutlamalarına Katıldı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Balıkesir'in Erdek ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 91.yılı kutlamalarına katıldı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Balıkesir'in Erdek ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 91. yılı kutlamalarına katıldı.

Dün Bandırma'da CHP Gençlik Kolları tarafından tertiplenen gençlik şölenine katılan Kılıçdaroğlu, bugün de Erdek ilçesinin düşman işgalinden kurtuluş törenine iştirak etti. İlçe meydanındaki kutlama törenine Kılıçdaroğlu'nun yanı sıra AK Parti Balıkesir Milletvekili Cemal Öztaylan, CHP Balıkesir milletvekilleri, Erdek Kaymakamı İsmail Kaygısız, Belediye Başkanı Hüseyin Aysan ve vatandaşlar katıldı. Çelenklerin Atatürk Anıtı'na sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu. Törende Erdek Avcılık ve Atıcılık Kulübü tarafından temsili olarak ilçenin kurtuluşu canlandırıldı. Burada okunan duanın ardından kurban kesildi.

Mehter konserinin ardından Erdek halkına seslenen Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, demokrasi ve özgürlüğün şehit kanları ile alındığına işaret ederek, "Hiç kimse bize altın tabak içerisinde Türkiye Cumhuriyeti'ni sunmadı. Özgürlük ve bağımsızlık bizim için çok önemlidir. Her şeyden vazgeçebilir ancak özgürlük ve bağımsızlığımızdan taviz vermeyiz. Bu konuda kararlıyız. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları yedi düvele karşı mücadele etti, bağımsızlığı kazandı ve, 'Savaş zorunlu olmadığı müddetçe cinayettir' dedi. Ne ülkede ne de bölgemizde savaş istiyoruz. Biz çocuklarımızın adını Barış, Özgür koyduk. Hepimizin düşünmesi gerekir. Bütün dünyada kan sadece İslam coğrafyasında akıyor. Bir düşünmek lazım. 'Suriye'ye gidin, kardeşinizi öldürün' diye bir görevimizin olmadığına inanıyorum. Yurtta da dünyada da barış olsun" dedi.

Kendisinin bir mücadelesinin olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, "Bir mücadelem, bir azmim var; bu ülkeye demokrasiyi getireceğim. Yolsuzlukları önleyeceğim, kul hakkı yiyenden hesap soracağım. Mustafa Kemal'in onurlu Türkiye'sini yeniden kuracağız" şeklinde konuştu.

Kılıçdaroğlu, daha sonra Erdek ilçesine bağlı Ocaklar beldesine gitti. Sinema oyuncusu Ahmet Mekin ve vatandaşlar tarafından karşılanan Kılıçdaroğlu, burada da vatandaşlara seslendi. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Kemal Kılıçdaroğlu Balıkesir Bandırma Erdek Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

3 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs Cuma Hutbesi yayınlandı! 3 Mayıs Cuma Hutbesi tam metni! Aston Villa elendi mi? Aston Villa UEFA Konferans Liginden elendi mi? 3 Mayıs Türkçülük Günü kutlama mesajları ve sözleri! 3 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 3 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Şevval ayı ne zaman bitiyor 2024? 3 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! BİM para sayma makinesi ne zaman gelecek, fiyatı ne kadar, özellikleri neler (3 Mayıs CUMA)? Aston Villa Olympiakos maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! A.Villa Olympiakos maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Roma Bayer Leverkusen maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Roma B.Leverkusen maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Slm cnm diyen kız öldü mü? Seleme cenemeler diyen kıza ne oldu TİKTOK? Roma Bayer Leverkusen maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Roma B.Leverkusen maçı kaç kaç, canlı maç skoru! 2 Mayıs Survivor ödül oyununu kim kazandı, 2 Mayıs Perşembe ödül ne? Altınay Savunma halka arz ne zaman? Altınay Savunma Sanayi halka arz kaç lot veriyor, eşit mi oransal mı, hisse fiyatı ne, ne zaman borsada işlem göre
title