Haberler

Cumhurbaşkanı Gül, 7 Senede 3 Rekor Kırdı

Güncelleme:

Abdullah Gül, görevde kaldığı sürede en çok ülkeye giden, mevkidaş ağırlayan ve yurt içi gezisi yapan cumhurbaşkanı olma ünvanını elinde bulunduruyor.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, en çok ülkeye giden, en çok mevkidaş ağırlayan, en çok yurt içi gezisi yapan cumhurbaşkanı olarak kayıtlara geçti. Görev süresinde sona yaklaşan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, yoğun temposu ile haleflerini gölgede bıraktı. 28 Ağustos 2007 tarihinden bu yana Çankaya Köşkü'nü birçok yeniliğe açan Gül'ün, dünyada ayak basmadığı yer kalmadı.

84 ÜLKEYE 110 ZİYARET

Gül, bugüne kadar 84 ülkeye 110 ziyaret gerçekleştirdi. 5 ziyaret ile en fazla Kazakistan'a giden Gül Mısır, Türkmenistan ve ABD'ye de 4'er defa gitti. Afrika çıkarmaları yankı uyandırdı. Gezilerine iş adamlarını da götürdü. Azerbaycan, Pakistan, Gürcistan, Romanya, Katar, Suriye, Estonya, Fillandiya, Japonya, Fransa, Makedonya, Almanya, Türkmenistan, Rusya, Kenya, Irak, İran, Bahreyn, Çin, Ürdün, Arnavutluk, Karadağ, Danimarka, Kuveyt, Hindistan, Oman, İsviçre, Danimarka, İtalya, İsveç, Mısır, Tunus, Hollanda, iş adamlarıyla gittiği bazı noktalar oldu.

500'E YAKIN MİSAFİR AĞIRLADI

Cumhurbaşkanı Gül, 7 yılda 116'sı devlet başkanı düzeyinde olmak üzere 500'e yakın yabancı konuğu ağırladı. En çok misafir ettiği konuklar Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev, Azerbayvan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Afganistan Devlet Başkanı Hamid Karzai ve Pakistan Devlet Başkanı Asif Ali Zardari oldu.

76 ŞEHRE ZİYARET

Yurt içini de ihmal etmeyen Gül, şimdiye kadar 76 şehre gitti. Çankaya Köşkü'nün kapılarını halka açtı. 'Cumhurbaşkanına Yazın' uygulamaları ile vatandaşın problemlerini dinledi. Atatürk'ün başlattığı Çankaya Sofraları etkinliğini canlandırdı.

KENDİNDEN ÖNCEKİLERİ GERİDE BIRAKTI

Gül'e görevi devreden 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, 7 yılı aşan görev süresinde sadece 48 yurtdışı gezisine çıktı. Sezer'in selefi Süleyman Demirel 57 ülkeye 125 ziyaret gerçekleştirdi. Görev başında ölen Turgut Özal da 29 ülkeye 40 ziyaret gerçekleştirdi.

İLKLERİN VE ENLERİN CUMHURBAŞKANI

Görevi süresince birçok yeniliğe imza atan Abdullah Gül, 'ilk'lerin ve en'lerin cumhurbaşkanı oldu.

'İLK'LERİ: Görevdeyken hacca giden, eşi başörtülü olan ilk cumhurbaşkanı.

'EN'LERİ: En çok ülkeye giden, en çok cumhurbaşkanı ağırlayan, yurt içinde en çok şehri ziyaret eden, cumhurbaşkanına yazın platformuyla halka en çok ulaşan, yasaları en hızlı onaylayan cumhurbaşkanı.

Kaynak: Haberler.Com / Politika

Amerika Birleşik Devletleri Çankaya Köşkü Abdullah Gül Kazakistan Politika Haberler

500

Yorumlar (48)

demokraterdog@gmx.de:

Birde Türkiyenin bu dünya rekorlarını unutmayalım: Rüşvetin büyüklüğü, Faşistlerin kullandığı gaz tonları, ve ülkenin koyun sayısı.

33
30
yanıtYanıtla
*29*safaktr29@gmail.com:

evet haklısın senin koyunluğun ortada :D :D :D sizin gibiler baştayken ne yaptığı belli ülke geri kaldı şimdi ülke toparlandı koyun dediklerin toparladı ülkeyi eskiden ne vardı hiç neyse ne kadar konuşsam anlamazsın zaten

yanıt0
yanıt0
ozksnsahmaran@live.nl:

Sanki babasinin parasiylami giti kayserili is adamlari kazandi garibanin cebindeki vergi giti yazk bu milete tayim miletin adami bu sovenist

12
29
yanıtYanıtla
hayatevlimutlu2013@gmail.com:

gezsin bakalım bizim cebimizdeki paralarla gitti o kadar vergi ödüyoruz bana bi faydaları yok ben lafa değil icaarata bakarım diyorlarya ben ben icraata bakmam cebimdeki paraya bakıyorum bu ay nasıl gecincez diye

yanıt0
yanıt0
coskun ccoskun2949@hotmail.com:

cumhurbaşkanına bak hizaya gel.noter memuru canı sıkıldıkca yurt dışı tatiline cıkıyo ekmek elden su gölden yiyin bakalım.

10
26
yanıtYanıtla
*29*safaktr29@gmail.com:

adam seyahet ediyo ve çok iyi bişey ilişkileri güçlendirmek için ama senin gibi donmuş beyinler anlamaz napacak adam boyna köşkte oturacakmı telefonlamı görüşecek diğer devletlerle

yanıt0
yanıt0
Yakup ÇİMENycimen@gmail.com:

Sana bi Ansezo fitili yazıyorum, aç karnına günde üç defa.. Çok çağdaş, demokartik ve laik hatta atatürkçü yan etkileri vardır idare et.

yanıt0
yanıt0
temelcitytistanbul17@gmail.com:

rekor olsa olsa çankaya noterliğidir..tüm noterlere beş basar maşallah...AKAPE kurucusu olacaksın hem de cumhurbaşkanı tarafsız diyeceksin yesinler....halkı vergilerinin seyahatlerde nasıl çarcur edildiği belli tam bir rekor....cumhuriyet rejim düşmanlarına teslim olmuş bir devlet..

14
21
yanıtYanıtla
ayhannesih-16@hotmail.com:

cumhuriyet tarihi sonunda o koltukta bir adam gördü zorunuzamı gidiyor

yanıt0
yanıt0
CERENhazan.333@hotmail.com:

HAKANERGİN=ne bitmedik verginiz varmış vergi senin görevin devletin kurduğu makinalarla elektirik yol su alıyorsun alma verginide verme ozaman işine gelirse

yanıt0
yanıt0
Tüm 48 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title