Haberler

CHP'li Öymen: One Mınute Nerede Kaldı?

TBMM Genel Kurulunda, Türkiye ile Suriye Sınırındaki Mayınların Temizlenerek Toprakların Tarıma Açılmasını Öngören Tasarının Maddelerinin Açık Oturumda Görüşülmesine Başlandı.

TBMM Genel Kurulunda, Türkiye ile Suriye sınırındaki mayınların temizlenerek toprakların tarıma açılmasını öngören tasarının maddelerinin açık oturumda görüşülmesine başlandı.

TBMM Başkanvekili Güldal Mumcu, kapalı oturumda yapılan görüşmenin ardından görüşmelere açık oturumda devam edileceğini bildirdi. Mumcu, tasarının 1. maddesini okutarak, parti gruplarına söz verdi.

CHP Grubu adına söz alan Bursa Milletvekili Onur Öymen, 2001 yılında mayınları temizleme işinin Genelkurmay Başkanlığına verildiğini ifade ederek, "Genelkurmay Başkanlığının böyle bir işi yapamayacağını ilan ettiğine inanmıyoruz. Yazı var diyorsunuz, getirip kürsüden gösterin. CHP'yi TSK'nın kendi döşediği mayınları temizleyemeyeceğine inandıramazsınız" dedi.

Öymen, "Daha önce açtığınız 2 ihaleye teklif veren firmalardan anlaşıldığı gibi bu işi, İsrail firmasına veya İsrail ortaklı firmalara ihale edeceksiniz. One minute nerede kaldı? Davos'ta esip gürlüyordunuz... Hükümet karar vermiş, sofrasını kurmuş, şimdi tezgahlıyor. Biz bunu reddediyoruz. Derhal tasarıyı geri çekin" dişe konuştu.

MHP Grubu adına söz alan İzmir Milletvekili Erdal Sihapi ise "TSK'nın 'biz yapamayız' dediğine yönelik evrak getirin, kanıt gösterin" dedi.

Türkiye-Suriye sınırının temizletilerek kullanılması işinin yabancılara verilmemesi gerektiğini kaydeden Sipahi, "Hudut kutsaldır, milli namus ve şerefin korunduğu yerdir; bu nasıl namus ve şereftir ki 44 yıllığına yabancıya havale ediliyor" ifadesini kullandı.

Kaynak: AA / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title