Haberler

CHP'li Altay: "Anayasa'nın 67. Maddesine Göre Seçimlerle İlgili Çıkarılan Kanunlar, Düzenlemeler...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Engin Altay, oda başkanlarına yönelik kanun teklifi ile ilgili, ’’Anayasa’nın 67. maddesine göre seçimlerle ilgili çıkarılan kanunlar, düzenlemeler bir yıl içinde yapılacak seçimlerde uygulanamaz’’ dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Engin Altay, oda başkanlarına yönelik kanun teklifi ile ilgili, "Anayasa'nın 67. maddesine göre seçimlerle ilgili çıkarılan kanunlar, düzenlemeler bir yıl içinde yapılacak seçimlerde uygulanamaz" dedi.

CHP Grup Başkanvekili Altay, TBMM'de gazetecilerin sorularını cevapladı. Altay, Milli Eğitim Bakanlığında 'Öğrenci Andı' ile ilgili Danıştay'a sunulan temyiz dilekçesi metninde kusuru bulunan 3 kişinin görevden alınmasına ilişkin olarak, "Bürokratları görevden almak garip durum" dedi.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'in Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın Kadir Mısıroğlu'na 'geçmiş olsun' ziyareti ile ilgili açıklamalarına ilişkin soru üzerine Altay, "Sayın Devlet Bahçeli, Sayın Meral Akşener ve Sayın Kemal Kılıçdaroğlu bu ziyaretten duydukları rahatsızlığı kendilerine oy veren 22 milyon insan adına ortaya koydu" şeklinde konuştu.

15 Temmuz için toplanan paraların akıbetine yönelik soruya ise Altay, "Bütün millet, parlamento seferberlik halinde kampanyaya katkıda bulunduk. Miktar olarak sınırlamak 15 Temmuz şehitlerine yapılabilecek bir saygısızlıktır. Burada önemli olan dayanışma duygusudur. Dayanışma duygusu orta yerde maddi birikim oluşturmuşsa, bu paraları fonlarda, bankalarda tutmak yanlıştır. Bu paranın şehit yakınlarına, gazilere bir an önce verilmesi lazım" yanıtını verdi.

Oda başkanlarına yönelik kanun teklifine ilişkin de Altay, "Anayasa'nın 67. maddesine göre seçimlerle ilgili çıkarılan kanunlar, düzenlemeler bir yıl içinde yapılacak seçimlerde uygulanamaz" dedi.

Altay, sağlıkla ilgili bazı kanun ve kanun hükmünde kararnamelerde değişiklik yapılmasına dair kanun teklifinin beşinci maddesinde değişiklik yapıldığının hatırlatılması üzerine, "Suçların şahsiliği var. Bu insanların irtibatı, iltisaklı varsa mahkeme var. Mahkemeye verirsin, hakkında karar verilirse sabıka kaydı olur, kamu hizmetinden men olur. Güvenlik soruşturması Türkiye'nin felaketi olur" diye konuştu. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Politika Haberler

Bakmadan Geçme

Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Göz seğirmesi neden olur? Göz seğirmesi belirtileri, ne anlama geliyor? Fatih Mehmet Maçoğlu'nun yeni işi ne? Maçoğlu'nun yeni mesleği ne oldu? ANOREKSİYA NEDİR? Nihal Candan'ın hastalığı anoreksiya ne, belirtileri neler? İntegral müfredattan ne zaman kaldırılacak? Yeni müfredat belli oldu mu? Yeni müfredat hangi sınıfları kapsayacak?
title