Haberler

CHP İl Başkanı Tozan'ın Darbedilmesi - Düzce

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : - detaylar CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeynep Altıok'un açıklamaları - CHP Genel Başkan Yardımcısı Altıok: "İl başkanımızın yanındayız ve sonuna kadar da dayanışmamızı sürdüreceğiz, hakkımızı arayacağız" CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeynep Altıok, partisinin Düzce İl Başkanı Zekeriya Tozan'ın darbedilmesine ilişkin, "İl başkanımızın yanındayız ve sonuna kadar da dayanışmamızı sürdüreceğiz, hakkımızı arayacağız." dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : - detaylar

CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeynep Altıok'un açıklamaları - CHP Genel Başkan Yardımcısı Altıok:

"İl başkanımızın yanındayız ve sonuna kadar da dayanışmamızı sürdüreceğiz, hakkımızı arayacağız"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeynep Altıok, partisinin Düzce İl Başkanı Zekeriya Tozan'ın darbedilmesine ilişkin, "İl başkanımızın yanındayız ve sonuna kadar da dayanışmamızı sürdüreceğiz, hakkımızı arayacağız." dedi.

Partisinin il başkanlığını ziyaret ederek Tozan'a geçmiş olsun dileklerini ileten Altıok, gazetecilere yaptığı açıklamada, ülkenin şiddet sarmalında günlerden geçtiğini iddia etti.

Şiddet karşısında dayanışmanın, birlik ve beraberliğin hüküm sürmesini istediklerini belirten Altıok, şöyle konuştu:

" Cumhuriyet Halk Partisi'nin temel anlayışı gerçek bir demokrasi çerçevesinde yönetilen bir hukuk devleti olmaktır. Sosyal adaletin varlığıyla bir toplumcu anlayışla var olan bir partidir. Herhalde bu anlayış birilerini derinden sarsmış olmalı ki alışık oldukları şiddeti bizlere yöneltmeyi görev bilmişler. Biz hukukun izinde giden bir anlayışla davamızı takip edeceğiz. Başkanımızı yalnız bırakmayacağız. Birilerinin kendi rant alanları, çıkar sahaları, kendi adına sağladıkları düzen bozuldu diye rahatsızlıklarını, alışık oldukları ve bu ülkede iktidar tarafından kutsanan şiddete dönüştürmelerine kınıyoruz. İl başkanımızın yanındayız ve sonuna kadar da dayanışmamızı sürdüreceğiz, hakkımızı arayacağız. Bu ülkeyi şiddete ve bu baskıcı anlayışı terk etmeyeceğiz."

CHP Düzce İl Başkanı Zekeriya Tozan, 26 Mart'ta darbedilmiş, olayla ilgili tutuklanan 3 kişiden 2'si tutukluluğa yapılan itiraz üzerine 29 Mart'ta serbest bırakılmıştı.

Kaynak: AA / Politika

Cumhuriyet Halk Partisi Zeynep Altıok Düzce Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title