Haberler

CHP'li Başkan Ergenekon Kararlarını Protesto İçin Ağzını Bantladı

Güncelleme:

CHP Muğla İl Başkanı Mustafa Öztürk Ergenekon davasında mahkemenin verdiği cezalara, ağzına siyah bant çekerek tepki gösterdi.

2007 yılında, Ümraniye'de bir gecekonduda bulunan el bombalarının ardından başlayan Ergenekon davasında mahküm olan gazeteci, yazar, öğretim görevlisi, siyasetçi ve askerlerin aldıkları hapis cezalarına CHP Muğla İl Başkanı Mustafa Öztürk'ün tepkisi ilginç oldu. CHP İl Başkanı Öztürk, ağzına siyah bant çekerek verilen cezalara tepki gösterdi.

CHP İl binasında basın toplantısı düzenleyen CHP İl Başkanı Mustafa Öztürk'ün toplantı esnasında yanında CHP İl Yönetim Kurulu üyesi avukat Suat Özbek de hazır bulundu. CHP İl Başkanı Öztürk, ağzını bantlamadan önce yaptığı açıklamada, "12 Mart'ta dünya ve ülke gençliğinin demokrasi, insan hakları istemelerine cevap veremeyip, gözdağı ve korku vermek için ülkemin fidanlarını astılar. 12 Eylül'de önce kardeş kardeşi birbirine öldürterek ülkeye huzur getiriyoruz diye aydınları, yazarları, öğretim görevlilerini, gazetecileri gözetim altına aldılar ve çocuk yaştakilerin yaşlarını büyüterek idam ettiler. 5 Ağustos 2013'te halkımızı din, ırk, yanlı ve yandaş diye ayrıştırıp, eski Genel Kurmay başkanını terörist, gazeteci, yazar, öğretim görevlisi ve siyasetçileri bölücü diye mahküm ederek sindirmeye çalıştılar. Tüm bu ve bu gibi olayları protesto etmek için ağzımı bantlıyorum ve sözü il yönetim kurulu üyemiz Av. Suat Özbek'e bırakıyorum" dedi.

CHP İl Başkanı Mustafa Öztürk konuşmasının ardından ağzını siyah bantla kapatarak konuşmama kararı aldı. Öztürk, toplantı sonrası ağzında siyah bantla Ergenekon davasında verilen cezaları protesto için sessiz alkış yaptı. - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Politika Güncel Haberler

Refah'ta Hamas'tan İsrail ordusuna pusu: 8 ölü

Refah'ta Hamas'tan İsrail ordusuna pusu: 8 ölü

Diyanet'i karıştıran iddia! Gözaltına alınan Türk hacı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi: Bizi çöp gibi götürdüler

Diyanet'i karıştıran iddia! Gözaltına alınan Türk hacı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi: Bizi çöp gibi götürdüler

Ersan Şen: Şartlarda anlaşırsak Eylem Tok'un oğlunun davasını alırım

Ersan Şen: Şartlarda anlaşırsak Eylem Tok'un oğlunun davasını alırım

Bakmadan Geçme

Kurban eti buzdolabında saklanır mı? Kurban eti hemen buzdolabına konur mu, ne kadar bekletilir? A101 bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ A101 açık mı kapalı mı? ŞOK bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ ŞOK açık mı kapalı mı? BİM bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ BİM açık mı kapalı mı? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 16 Haziran 2024 Pazar Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 16 Haziran Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? İtalya-Arnavutluk maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) İtalya-Arnavutluk maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Bayram namazı nasıl kılınır? Bayram namazı kaç rekat? Yalova Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Yalova Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Uşak Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Uşak Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Tunceli Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Tunceli Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Tokat Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Tokat Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Tekirdağ Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Tekirdağ Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Yozgat Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Yozgat Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti!
Adıyaman'da skandallar zinciri! Doktorla hastanenin kavgası, Hamza bebeğin hayatına mal oldu

Adıyaman'da skandallar zinciri! Doktorla hastanenin kavgası, Hamza bebeğin hayatına mal oldu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title