Haberler

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel: "Türkiye'nin adil, kapsayıcı bir infaz düzenlemesine ihtiyacı var"

Güncelleme:

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel: "Türkiye'nin adil, kapsayıcı bir infaz düzenlemesine ihtiyacı var" CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, infaz kanun teklifine ilişkin, "Türkiye'nin adil, kapsayıcı bir infaz düzenlemesine ihtiyacı var" dedi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel : " Türkiye'nin adil, kapsayıcı bir infaz düzenlemesine ihtiyacı var"

ANKARA - CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, infaz kanun teklifine ilişkin, " Türkiye'nin adil, kapsayıcı bir infaz düzenlemesine ihtiyacı var" dedi.

CHP Grup Başkanvekili Özel, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, vatandaşlara ve hayatını kaybeden sağlık çalışanlarına Allah'tan rahmet dileyerek, tüm sağlık personeline takdir ve teşekkürlerini sundu.

CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker'in imzasını taşıyan sağlıkta şiddet kanun teklifinin Genel Kurul'da görüşüleceğini söyleyen Özel, Sağlık Bakanı Koca'nın 'Sağlık çalışanlarını alkışlayın ama sadece alkışla yetinmeyin' dediğini hatırlattı. Özel, "Bugün Sağlık Bakanı'ndan da gerekli girişimleri yaptık. Teklifi sunan milletvekilimizin bakana ulaşmasını temin etmiştik. Sağlık Bakanı da bunun çok önemli bir madde olduğunu söylüyor. Meclis kendi gündemine hakim olarak bu kanunu mutlaka gündemine almalı ve görüşmelidir. Buradan Adalet ve Kalkınma Partisi'ne bir kez daha çağrıda bulunuyoruz; bugün akşam üstü sağlıkta şiddet yasasını gündeme alınması görüşülecek. Bütün partiler onay verirse, önümüzdeki günlerde onun hangi gün çıkartabileceğimizi görüşebiliriz" ifadelerini kullandı.

İnfaz Kanun Teklifi'nin af teklifi olduğunu iddia eden Özel, "Eğer bir değişiklik yapacaksanız, bunun eşitlik ilkesine göre olması ve Anayasa'ya göre kullanabileceğiniz yetkinin kısmi veya genel af olduğunu Anayasa Mahkemesi'nin geçmiş kararları hatırlattı. Türkiye'nin adil, kapsayıcı bir infaz düzenlemesine ihtiyacı var. Cumhuriyet Halk Partisi olarak kamuoyunun önünde açık bir elle, temas mesafesine uyarak, diyoruz ki; bir kez daha hayal kırıklığı yaratmayın, gelin gerçek anlamda infaz adaletine uygun olan ve gerçek anlamda hem kapsayıcı hem bütün partilerin katkılarını alan, içerideki insanların mağduriyetini sona erdirecek olan, onların ailelerin duygularını daha fazla zedelemeyen vicdani, eşit ve doğru bir af kanunu ile ilgili çalışmayı birlikte yapalım" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Cumhuriyet Halk Partisi Özgür Özel Türkiye Haberler

Sokak köpekleriyle ilgili düzenleme Meclis'e geliyor

Sokak köpekleriyle ilgili düzenleme Meclis'e geliyor

Erdoğan'ın 34 yıl sonra gelen 'seferberlik' hamlesi ne anlama geliyor? AK Parti'den açıklama var

Erdoğan'ın 34 yıl sonra gelen "seferberlik" hamlesi ne anlama geliyor? AK Parti'den açıklama var

Çocuk istismarı şüphelisinin ölümünde 2 polis ve bekçiye hapis cezası

Çocuk istismarı şüphelisinin ölümünde 2 polis ve bekçiye hapis cezası

Bakmadan Geçme

Ergin Ataman kimdir? Ergin Ataman kaç yaşında, nereli? Ergin Ataman hayatı ve biyografisi! LoL çöktü mü? 23 Mayıs LoL giriş ekranı neden açılmıyor? Vedat Zorba kimdir? Şehit Piyade Sözleşmeli Er Vedat Zorba nereli, memleketi neresi? Valorant Gece Pazarı ne zaman? Gece Pazarı başladı mı? 23 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 23 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 23 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 23 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 23 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 23 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 23 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 23 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 23 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 23 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! UEFA Avrupa Ligi kupasını kim kazandı 2024? Atalanta Bayer Leverkusen maçı ne oldu, UEFA'yı kim aldı?
AK Parti'de bir istifa daha! Rize'nin ardından Adıyaman il başkanı da görevinden affını istedi

AK Parti'de bir istifa daha! Rize'nin ardından Adıyaman il başkanı da görevinden affını istedi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title