Haberler

CHP Grup Başkan Vekili Altay: "Böyle Bir Konuyu Tek Adam Gösterisi 'One Man' Şova Çevirmek...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkan Vekili Engin Altay, Afrin operasyonuna ilişkin, "Tayyip Erdoğan uluslararası güvenliğimizi, sınır güvenliğimizi ilgilendiren, dolayısıyla Türkiye’nin huzurunu, bütünlüğünü ilgilendiren böyle bir konuyu tek adam gösterisi ’one man’ şova çevirmek...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkan Vekili Engin Altay, Afrin operasyonuna ilişkin, "Tayyip Erdoğan uluslararası güvenliğimizi, sınır güvenliğimizi ilgilendiren, dolayısıyla Türkiye'nin huzurunu, bütünlüğünü ilgilendiren böyle bir konuyu tek adam gösterisi 'one man' şova çevirmek istiyorsa bunda başarılı olamayacak" dedi.

CHP Grup Başkan Vekili Altay, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında Afrin operasyonuna ilişkin olarak, "Tayyip Erdoğan bu operasyonun ulusal, önemli davayı, uluslararası güvenliğimizi, sınır güvenliğimizi ilgilendiren, dolayısıyla Türkiye'nin huzurunu, bütünlüğünü ilgilendiren böyle bir konuyu tek adam gösterisi 'one man' şova çevirmek istiyorsa bunda başarılı olamayacak. Tayyip Erdoğan'ın buradan kendisine bir başarı hikayesi çıkarma gayreti geri tepecek. Anma muhalefet ve diğer birçok partinin desteklerini açıkladığı böyle stratejik hassas bir dönemde Tayyip Erdoğan'ın yerlilik ve millilik polemiği yapması anlaşılır değildir. Bir gayri milli varsa, ulusal bir dava üzerinden yerlilik ve millilik polemiği yapandır" dedi.

Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) hakkındaki sözlerini hatırlatan Altay, "Biz yapıcı ana muhalefet anlayışımız içinde dedik ki, 'ÖSO budur. ÖSO ile iş tutuyorsunuz. Dikkat edin. Siyasi ve stratejik hata yapmayın. Yarın yeni terör örgütleriyle uğraşmak zorunda kalmayalım.' Aynı şeyi tekrar ediyoruz. Bu samimi bir uyarıydı. Şimdi yarın da aziz milletimiz karşısına çıkıp, 'Bu ÖSO bizi kandırdı. Allah belalarını versin' dememeleri için bugünden bu samimi, yapıcı uyarımızı ortaya koyuyoruz. Milletin istikbali ile oynama, yapıcı uyarılarımıza kulak ver. Bu operasyon olmasın diyen yok. Türkiye terörle mücadele etmesin diyen yok" ifadelerini kullandı.

Kürtlerle ilgili sorunların çözümüne yönelik soruya Altay, "Türkiye Büyük Millet Meclisinde kanunla bir komisyon kurulmasını teklif ediyoruz. Mecliste grubu bulunan siyasi partilerin sayısı ne olursa olsun eşit katılımı öngören bir komisyonun bu konuyla ilgili görev yapmasının zaruretine inanıyoruz. Komisyonun diğer komisyonlardan farklı ve özel yetkilerinin olması gerektiğine inanıyoruz. Bunun yanında dışarıda siyasi partilerin önereceği eşit sayıda insanlarla oluşacak insanların çalışması lazım" yanıtını verdi. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Cumhuriyet Halk Partisi Engin Altay Türkiye Afrin Politika Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın fotoğrafını indirmişti! Tatvan Belediye Başkanı Mümin Erol hakkında soruşturma başlatıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın fotoğrafını indirmişti! Tatvan Belediye Başkanı Mümin Erol hakkında soruşturma başlatıldı

Valilik, Irak uyruklu vatandaşa ruhsat vermeyen Afyonkarahisar Belediye Başkanı Köksal'ı ifadeye çağırdı

Valilik, Irak uyruklu vatandaşa ruhsat vermeyen Afyonkarahisar Belediye Başkanı Köksal'ı ifadeye çağırdı

AK Parti'den CHP'ye geçen Mazgirt Belediyesi'nin elektriği 5 yıldır ödenmeyen borç nedeniyle kesildi

AK Parti'den CHP'ye geçen Mazgirt Belediyesi'nin elektriği 5 yıldır ödenmeyen borç nedeniyle kesildi

Bakmadan Geçme

Limon FC elendi mi? Limon FC turnuvaya veda etti mi? Ankara okullar tatil mi 7 Haziran? Merve elendi mi? Survivor Merve adaya veda etti mi? ÖSYM sınavında biri ölürse ne olur? Sınıftakiler tam puan mı alır? 7 Haziran Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 7 Haziran İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 7 Haziran 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 7 Haziran 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Ankara selde ölen var mı, yarın sel devam edecek mi? 7 Haziran Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 7 Haziran Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 7 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 7 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 7 Haziran İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 7 Haziran Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 7 Haziran Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
İsrail, Hizbullah'a savaş açmaya hazırlanıyor: Bir an bile durmayacağız

İsrail, Hizbullah'a savaş açmaya hazırlanıyor: Bir an bile durmayacağız

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title