Haberler

CHP Genel Başkan Yardımcısı Cankurtaran: "Bu Paralar Nereye Harcanıyor"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Cankurtaran: "Bu paralar nereye harcanıyor"BURSA - Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, "Şubat ayında örtülü ödenekten harcanan para yüzde 72 arttı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Cankurtaran : "Bu paralar nereye harcanıyor"

BURSA - Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, "Şubat ayında örtülü ödenekten harcanan para yüzde 72 arttı. Bu paralar evet kampanyasına mı harcanıyor?" dedi.

CHP Bursa İl Binası'nda gerçekleştirilen basın toplantısında konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran Şubat ayında örtülü ödenekten harcanan paranın yüzde 72 arttığını ve son iki ayda harcanan paranın 459 milyon liraya ulaştığını hatırlatarak, "Evet kampanyasına büyük paralar harcanıyor. Nereden geliyor bu değirmenin suyu? Ne oldu da referandum gündeme geldikten sonra örtülü ödenekten harcamalar patladı? Yoksa örtülü ödeneğin paraları evet kampanyasına mı gidiyor?" diye sordu.

Cankurtaran, birilerinin örtülü ödeneği har vurup harman savurabileceği şahsi kasası sandığını belirterek, "Örtülü ödenek halkın parasıdır ve çoğunlukla ülkenin güvenliği için gereken acil ihtiyaçlarda kullanılır. Örtülü ödenekten yapılan harcamalar son yıllarda sürekli artıyor ama paraların ne amaçla kullanıldığı belli değil. Üstelik harcamalar referandumun gündeme geldiği Şubat ayında bir önceki aya göre yüzde 72, geçen yılın Şubat ayına göre ise yüzde 65 artarak adeta patladı. Son iki ayda harcanan paranın tutarı ise 459 milyon liraya ulaştı. Ne oldu da referandum gündeme geldikten sonra örtülü ödenekten harcamalar patladı? Gördüğümüz kadarıyla evet kampanyası için büyük paralar harcanıyor. Her yer devasa evet afişleriyle dolu. Nereden geliyor bu değirmenin suyu? Yoksa örtülü ödeneğin paraları evet kampanyasına mı gidiyor? O parada yetimin, öksüzün herkesin hakkı var ve ülkenin güvenliği için size emanet edildi. Bu paralar ne evet ne de hayır için harcanamaz. Hükümet bir an önce kamu vicdanını rahatlatmak için örtülü ödenekte yaşanan bu harcamayı nereye yaptığını söylemese bile artışının nedenini açıklamalıdır" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Cumhuriyet Halk Partisi Yasemin Öney Cankurtaran Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title