Haberler

Bakan Akdağ'a İstifa Sorusu

CHP'li Soysal, Sağlık Bakanına, 'Aksaray, Siirt, Şereflikoçhisar'daki Salgınlar, Acil Servislerdeki Ölümler, Kamuoyunda Size Duyulan Güveni Sarmıştır. İstifa Etmeyi Düşünüyor Musunuz?' Diye Sordu.

CHP İstanbul Milletvekili Çetin Soysal, Sağlık Bakanı Recep Akdağ'a, ''Aksaray, Siirt, Şereflikoçhisar'daki salgınlar, acil servislerdeki ölümler, kamuoyunda size duyulan güveni sarmıştır. İstifa etmeyi düşünüyor musunuz?'' diye sordu.

Soysal, Akdağ'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde, 14 aylık bir bebeğin, hastanelere kabul edilmemesi üzerine, Sağlık Bakanlığının, İstanbul'da iki özel hastanenin acil servisini kapattığını ifade etti.

Bu cezanın ardından, kapatılan acil servise getirilen bir hastanın, acil servise alınmadığını, başka bir hastanenin acil servisine götürülürken yolda kan kaybından hayatını kaybettiğini belirten Soysal, ''Sağlık Bakanlığı tarafından iki hastanenin acil servisine verilen kapatma cezası ile hastaneler mi yoksa vatandaşlar mı cezalandırılmıştır?'' dedi.

''Acil servislerde yaşanan sorunların çözümlenmesinin yolu, acil servisleri kapatmak mı?'' sorusunu yönelten Soysal, acil servisleri kapatma yerine, neden para cezası verilmediğini öğrenmek istedi.

Soysal, Akdağ'a, ''Sön dönemde bakanlığınızla ilgili skandal olarak nitelendirilebilecek bir çok olay basına yansımaktadır. Aksaray, Siirt, Şereflikoçhisar'da yaşanan salgınlar, acil servislerde yaşanan ölümler, kamuoyunda size duyulan güveni sarmıştır. Bu nedenle istifa etmeyi düşünüyor musunuz?'' diye sordu.

DSP İstanbul Milletvekili Süleyman Yağız da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yönelttiği soru önergesinde, başbakanlık veya bağlı kurum ve kuruluşların, herhangi bir ad altında bağış veya promosyon kabul edip etmediğini öğrenmek istedi.

Kaynak: AA / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title