Haberler

Afyonkarahisar'da Filistin'e Destek Mitingi Gerçekleştirildi

Güncelleme:

Afyonkarahisar'da Filistin'e destek mitingi düzenlendi. Mitinge sivil toplum kuruluşlarından çok sayıda kişi katıldı. Mitingde İsrail'in lanetlendiği ve Filistin'e destek söylemlerinin dile getirildiği bildirildi. Belediye Başkanı Mehmet Zeybek de mitinge katıldı. Mitingin sonunda İl Müftüsü Sinan Kazancı tarafından dua edildi.

Yurt genelinde Filistin'e destek yürüyüşü düzenlendi

Rize'de Filistin'e destek mitingi düzenlendi

RİZE - Rize merkez ve ilçelerinde düzenlenen Filistin'e Destek Mitinginde binlerce kişi yürüyüş yaparak İsrail'e tepki gösterdi.

Rize merkez ve ilçelerinde Milli İrade Platformu tarafından abluka altındaki Gazzeliler'e destek amaçlı protesto ve yürüyüşler düzenlendi. İl merkezinde düzenlenen yürüyüşe AK Parti Rize Milletvekili Muhammed Avcı, siyasi parti temsilcileri, dernek ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda vatandaş toplandı. Cuma namazının ardından 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan kalabalık önce Filistin'de hayatını kaybeden ve İsrail'e karşı direnenler için dua etti. Sonrasında yürüyüşe geçen kalabalık Atatürk Caddesi boyunca yürüdükten sonra Cumhuriyet Caddesi'ne inerek buradan devam etti. Yürüyüş boyunca İsrail aleyhinde sloganlar atıldı. Protesto kalabalığın yeniden 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı'na dönmesiyle son buldu.

Yürüyüşün ardından konuşan Rize Valisi İhsan Selim Baydaş "Sivil toplum kuruluşlarımızın bir araya gelerek düzenlediği programa katılarak destek verdik. Herkesin hem fikir olduğunu görüyoruz. Hemşehrilerimiz olağanüstü destek veriyorlar. Herkesin kalbi oradaki mazlum kardeşlerimiz ile beraber. Bu zulme inşallah Rize'den bir ses vermiş olacağız. Gönlümüzün, kalbimizin Kudüs'teki, Gazze'deki kardeşlerimiz ile birlikte olduğunu vurgulamış olduk. Allah inşallah bu süreci kardeşlerimizin lehine tecelli ettirir" dedi.

Afyonkarahisar'da Filistin'e destek mitingi

AFYONKARAHİSAR - Afyonkarahisar'da Filistin'e destek mitingi gerçekleştirildi. Mitinge çok sayıda sivil toplum kuruluşundan katılım sağlandı.

Miting Cuma namazı sonrası gerçekleştirildi. Gedik Ahmet Paşa (İmaret) Camii önünde bir araya gelen vatandaşlar slogan atarak Zafer Kent Meydanına kadar yürüdü. İsrail'in lanetlendiği mitingde, Filistin'e destek söylemlerinde bulunuldu. Çok sayıda vatandaşın katıldığı mitinge ayrıca Belediye Başkanı Mehmet Zeybek de katıldı.

Mitingin sonunda İsrail zulmünün son bulması için İl Müftüsü Sinan Kazancı tarafından dua edildi.

Edirneliler Gazze'ye destek için tek yürek oldu

Edirne'de İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları protesto edildi

EDİRNE - Edirne'de Eski Cami önünde bir araya gelen çeşitli sivil toplum kuruluşları ve siyasi parti temsilcileri, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etti.

Cuma Namazı sonrası Eski Cami önünde bir araya gelen vatandaşlar, İsrail'in Gazze'ye yönelik katliam boyutuna ulaşan saldırılarını kınadı. Türk ve Filistin bayrakları ile "Müslümanlar birleşin" yazılı pankartı taşıyan grup, sivil toplum İsrail aleyhine slogan attı.

Grup adına açıklama yapan Anadolu Gençlik Derneği Edirne Şubesi Başkan Yardımcısı Bilal Değirmendereli, artık ağıt yakmak, ağlamak ve yas tutmak için değil, ümmete müjdeler vermek için toplanacaklarını söyledi.

İsrail'in, kurduğu "korku imparatorluğunu" hastaneleri havaya uçurarak yeniden inşa etmeye çalıştığını vurgulayan Değirmendereli, "Bombalarla yıktıkları binaların görüntülerini servis ederek yeni bir korku dalgası yaymaya çalışıyorlar. Bombalarla parçalanan çocuk cesetleri ile yeni 'korku duvarları' inşa etmeye çalışıyorlar. Geçmiş olsun. Ümmet uyandı. Artık dipdiri bir ümmet var. Artık ayakta olan bir ümmet var. Ümmet, bir avuç cesur gencin bu kağıttan kaplanı nasıl buruşturup attığını gördü. İlk günler içimizden Müslümanlar bile buna inanamadı. 'Acaba Mossad'ın bir oyunu mu?' dedi. Ancak gördük ki bu artık İsrail için sonun başlangıcı" ifadelerine yer verdi.

"Bizi sindiremeyecek, korkutamayacak, yok edemeyeceksiniz"

Amerika ve İngiltere'nin Doğu Akdeniz'de konuşlandırdıkları filoları İsrail'in emrine sunduklarını belirten Değirmendereli, "Dünyanın her yerinde Müslümanları sindirilmeye, küfrün en güçlü olduğuna iman etmeye zorlanıyor. Buradan bir kez daha haykırıyoruz. Bizler ancak Allah'tan korkar ve ona itaat ederiz. Bizi sindiremeyecek, korkutamayacak, yok edemeyeceksiniz. Yüz yıllarca haçlı seferlerini nasıl püskürttüysek, Kudüs'ü defalarca nasıl fethettiysek, İstanbul'u nasıl İslam'ın başkenti yaptıysak, Allahlın arzında adım atmadık yer bırakmadıysak yine yaparız, yine yapacağız" dedi.

Müslümanların Filistin davasına gerekli önemi ve önceliği vermesi, tüm maddi imkanların ve manevi desteğin mücahitlerin hizmetine sunulmasının şart olduğunu aktaran Değirmendereli, Kudüs ve mescidi aksa için gayret göstermenin imanın ve insanlığın bir gereği olduğunu söyledi.

Konuşmanın ardından dua edildi. Programa Edirne Valisi Yunus Sezer, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, MHP Edirne İl Başkanı Emre Tokluoğlu, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar katıldı.

Binlerce kişi İsrail'e tepki için sokağa döküldü

KOCAELİ - Kocaeli'de yaklaşık 5 bin kişi Filistin'e destek yürüyüşüne katılarak, İsrail'i protesto etti. Sloganlar atan vatandaşlar, hayatını kaybeden Filistinliler için dualar etti.

Kocaeli'de binlerce kişi Filistin'e destek vermek, İsrail'i protesto etmek için yürüdü. İzmit Yürüyüş Yolu'nda buluşan yaklaşık 5 bin kişi, "kahrolsun İsrail" sloganları attı. 250 sivil toplum kuruluşunun öncülüğünde düzenlenen yürüyüşe, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, milletvekilleri, ilçe belediye başkanları ve siyasi parti temsilcileri de katıldı. Ellerindeki Türk ve Filistin bayraklarıyla yürüyen kalabalık, İsrail'i protesto etti. Programda hayatını kaybeden Filistinli vatandaşlar için de dua edildi.

"Bizleri buraya toplayan yüreğimizdeki sızıdır"

Açıklamalarda bulunan Milli Kuruluşlar Birliği Başkanı Yücel Alpay Demir, "Bizleri buraya toplayan şeyin yüreğimizdeki sızı olduğunu biliyoruz. Bu sızının başımızı yastığa koyarken bizi rahatsız ettiğine şahitlik ediyoruz. Farklı hizmet alanında tüm STK'ların, sendikalarımızın, odalarımızın burada bir araya gelmesi insanlık onuruna sahip çıkması bizler Kocaeli için çok önemli. Filistin'imiz etrafı bereketli kılınan Mescidi Aksamız, ilk kıblemiz, uzun bacaklı İngilizlerin çizmeleriyle kirlendiği günden beri topraklarımız kan ağlıyor. Bugün, insanlık tarihinde eşine nadir rastlanan bir vahşeti kınamak ve insanlığa haykırmak için burada bulunuyoruz. İsrail, bu zaman kadar masumların canına kıydığı gibi, 17 Ekim günü, savunmasız sivillerin, sağlık personellerinin, yaralı ve hastaların bulunduğu bir hastaneyi, bombaladı ve 500'den fazla insanı katletti. 2 binden fazla insanın yaralanmasına yol açtı" dedi.

"Siyonist teröristler, bugün Nazileri aşan katliamlar yapıyor"

Ortadoğu'da durmaksızın Müslüman kanı aktığını söyleyen Demir, "Dün Irak ve Afganistan'ı kana boğan Haçlı ittifakı, bugün Libya ve Suriye'de yapacakları katliamlar için çıkara dayalı mutabakat masaları kuruyor. Dün Nazi zulmü bahanesiyle Filistin topraklarına gönderilen Siyonist teröristler, bugün Nazileri aşan katliamlar yapıyor. Sözde devlet, Siyonist terör örgütü 75 yıldır koskoca bir coğrafyada gün gün, saat saat sistematik olarak soykırım uyguluyor. Sözüm ona medeni dünyanın gözü önünde çocuklarımız ölüyor. Dünya jandarmalığına soyunan büyük şeytan Amerika'nın ve batının desteği ile hastaneler, okullar, sivil yerleşim yerleri bombalanıyor. Hiçbir sığınağı olmayan insanların başlarına, savaş suçu sayılan bombalar bırakılarak bölge imha ediliyor" şeklinde konuştu.

"Filistin halkının evlerine, yerlerine yurtlarına yani sahip oldukları her şeye zorla el koyup oraya yerleştiler"

İsrail'in işgal politikası yıllar önce başladığını belirten Yücel Alpay Demir, "Filistin'e önce bir mağdur ve misafir gibi geldiler sonrasında, adına 'yerleşimci' dedikleri aslında hırsız olan işgalci kitlelerle şehirlerdeki halkı yerlerinden ettiler. Filistin halkının evlerine, yerlerine yurtlarına yani sahip oldukları her şeye zorla el koyup oraya yerleştiler. Bu zulme karşı çıkarılan en ufak bir çatlak sesi dahi bastırmak adına silaha sarılmaktan, sivil halka bombalar yağdırmaktan asla vazgeçmediler. Bu gün geldiğimiz noktada ise küçücük bir alana sıkıştırılmış, ellerinden insanca yaşama hakkı alınmış bir halkın zorunlu ve meşru müdafaası için ortaya koydukları direniş hareketini bastırmak adına, benzeri görülmemiş yöntemlere başvurdular. 2 milyondan fazla insanın yaşadığı, binlerce kadın ve çocuğun bulunduğu bir yere elektrik, su, gıda girişini durdurdular. Ayrıca dünyanın dört bir tarafından bu zulme kayıtsız kalmayıp mazlumlara destek veren devlet ve yardım kuruluşlarının gönderdiği insani yardımların Gazze'ye girişini engellediler" ifadelerini kullandı.

"Bu eşi ve benzeri görülmemiş bir soykırımdır"

Tüm dünyaya seslenen Milli Kuruluşlar Birliği Başkanı Yücel Alpay Demir, "Ey dünya, koskoca açık hava hapishanesine döndürülen Gazze halkı bugün tarihte benzeri görülmemiş tecrit ve abluka ile yok edilmeye çalışılıyor. Siyonist katiller bir taraftan şehri havadan bombalarken, bir taraftan da 2 milyonu aşkın nüfusu gıdadan, sudan, tıbbi destek ve yakıt ihtiyacından mahrum bırakıyor. Gönderilen insani yardımları engelliyor. Hastaneleri, ambülansları bombalıyor, masum sivilleri öldürüyor. Bu eşi ve benzeri görülmemiş bir soykırımdır. Tüm dünyanın gözü önünde, tüm insanlığa meydan okurcasına yapılan bir soykırımdır" dedi.

Yürüyüş Yolu'nda başlayan yürüyüş, Anıtpark'ta son buldu.

Kırklareli'nde İsrail protesto edildi

KIRKLARELİ - Kırklareli'nde bir araya gelen çeşitli sivil toplum kuruluşları ve siyasi parti temsilcileri, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etti.

Kırklareli'nde çeşitli sivil toplum kuruluşları ve siyasi parti iş birliğinde İsrail'in Filistin'e karşı yaptığı saldırıları protesto düzenlendi. Özgürlük ve Demokrasi Meydanında bir araya gelen topluluk, ellerinde Türk ve Filistin bayrağı ile tekbir getirdiler.

Topluluk 'Filistin'e destek, Siyonizme lanet', 'Soykırıma hayır' gibi pankartlar açtılar. Protestoda basın açıklamasını Kırkşehitler Cami İmamı Necdet Kasap yaptı. Kasap, "Bu gün içimizin parçalandığı yüreklerimizin sağlandığı günlerden birini yaşıyoruz. Terör örgütü İsrail El-Ehli Baptist Hastanesini bombalaması sonucu tarihin en vahşi katliamlarından birini yaptı" dedi.

Saldırılarda binlerce insanın hayatını kaybettiğini anlatan Kasap, Filistin'in yanında olduklarını söyledi.

Daha sonra dualar edildi.

Okullarda öğrencilerden Gazze'de hayatını kaybedenler için 1 dakikalık saygı duruşu

KIRKLARELİ - İsrail'in saldırdığı Gazze'de hayatını kaybedenler için öğrenciler 1 dakikalık saygı duruşunda bulundu.

Kırklareli'nde öğrenciler okul çıkışı Gazze'de başta çocuklar olmak üzere hayatını kaybedenler için 1 dakikalık saygı duruşunda bulundu. Saygı duruşundan sonra İstiklal Marşı'nın okunmasıyla öğrenciler okuldan ayrılarak evlerine gitti.

Kırşehir'de, STK'lardan ortak İsrail kınaması

KIRŞEHİR - Kırşehir'de Cuma Namazı sonrası bir araya gelen Sivil Toplum Kuruluşları, İsrail'i kınayarak Filistin'de hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kıldı.

Cuma namazı sonrası Cacabey Meydanı'nda toplanan Sivil Toplum Kuruluşları ve siyasi partilerin temsilcileri İsrail'i kınadı. Sloganlarla İsrail'in yaşattığı zulüm Kırşehir halkına açıklandı. Kılınan gıyabi cenaze namazının ardından Sivil Toplum Kuruluşları adına açıklama yapan Din görevlisi İdris Durmuş, İsrail'in Filistin halkına yönelik zulüm yaptığını söyledi.

Durmuş açıklamasında, "Her gün terörist İsrail, Yahudiler tarafından düzenlenen baskınlarla Filistin'i işgal ediyor. Sokaklarda masum siviller kurşuna diziliyor. Hastaneler bombalanıyor ve Gazze açık hava hapishanesine dönüştürülüyor. Filistin soykırıma tabi tutuluyor. Allah'ın Kur'an'da lanetlediği kavim (Yahudiler) ne kadar zulmederseniz edin ne kadar kan dökerseniz dökün ilk kıblemiz Mescid-i Aksa ve Filistin'i bizlerden koparamayacaksınız" dedi.

Yapılan basın açıklamasının ardından Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri slogan atarak dağıldı. Cacabey Medresesi üzerine ise 'Özgür Kudüs' yazılı pankart asıldı.

- Gümüşhane'de kadınlar Filistin'e destek için oturma eylemi başlattı

GÜMÜŞHANE - Gümüşhane'de Filistinli Kadınlarla Dayanışma İnsiyatifi bünyesindeki kadınlar tarafından Filistin'e destek amacıyla sessiz oturma eylemi başlatıldı. Eylemde konuşan bir kadın ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan askeri eğitim almak istediğini ifade etti.

Fatih Parkı'nda gerçekleştirilen eyleme Filistinli Kadınlarla Dayanışma İnsiyatifi bünyesindeki kadınlar ve çocukları katıldı. Ellerinde Türk ve Filistin bayrakları ile eyleme katılan kadınlar Filistin'e destek olmak amacıyla sessiz oturma eylemi gerçekleştirdi.

Kalabalık adına basın açıklaması gerçekleştiren İHH Halkla İlişkiler Birim Sorumlusu Filiz Arslan, "Filistin'den her geçen dakika acı haberler alıyoruz. Şu ana kadar işgalci İsrail'in Gazze'deki saldırılarında binden fazlası çocuk olmak üzere 4 bine yakın kişi öldürüldü. İşgalci İsrail her 15 dakikada bir üç çocuk katlederek dünyanın gözü önünde katliam ve soykırım yapıyor. Bizler vicdan sahibi anneler olarak dünya liderlerini, uluslararası sivil toplum kuruluşlarını, Birleşmiş Milletleri, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesini, Uluslararası Ceza Mahkemesini, İslam İşbirliği Teşkilatını, Arap Birliğini, siyasi aktörleri ve kamuoyunu işgalci İsrail'e karşı yaptırım uygulamaya davet ediyoruz" dedi.

"Bize eğitim verin, ben vatanım için kanımı akıtmaya hazırım"

Filistin'e destek eylemine katılan Hülya Tunç isimli bir kadın da Cumhur Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a çağrıda bulunarak, "Cumhurbaşkanım sizden bir istirhamım var, hiçbir kadın, hiçbir çocuk ölmeyi hak etmez. Sizden rica ediyorum Sayın Cumhurbaşkanım ben 46 yaşındayım hiçbir şeyden de utanmıyorum ben sadece Allah'tan utanırım. Allah rızası için bize eğitim verin ben Türk askerinin yanında olmak istiyorum. Hiçbir kadın silahtan, bombadan korkmasın, bize eğitim verin Allah rızası için. Ben vatanım için kanımı akıtmaya hazırım. Biz Allah rızası için savaşa da hazırız. Müslüman kardeşlerime bomba atan Yahudilerin Allah sonunu getirsin. O Yahudiler bitecek" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Mehmet Zeybek Filistin İsrail Genel Politika Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
title