Haberler

Polis Adaylarının Mezuniyet Sevinci - Diyarbakır /

Diyarbakır Ali Gaffar Okkan Polis Eğitim Merkezi'nden (POMEM) mezun olan 560 polis adayı için tören düzenlendi.

Diyarbakır Ali Gaffar Okkan Polis Eğitim Merkezi'nden (POMEM) mezun olan 560 polis adayı için tören düzenlendi.

POMEM 75. Yıl Spor Salonu'nda 20. dönem mezunları için düzenlenen törende saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Törende konuşan Vali Hasan Basri Güzeloğlu, polis adaylarını göreve başlayacak olmaları nedeniyle kutladı, onları yetiştiren anne ve babalarına millet olarak teşekkür ettiklerini söyledi.

Türkiye Cumhuriyeti'nin dik ve onurlu duruşla ilelebet payidar olacağını, sonsuza kadar hür ve bağımsız kalacağını, her gün emin ve kararlı adımlarla kutlu geleceğe ilerleyeceğini belirten Güzeloğlu, emniyet teşkilatına katılan genç polislerin de bu inancı en açık şekilde teyit ettiğini dile getirdi.

Güzeloğlu, polislerin edecekleri yeminle Cumhuriyeti geleceğe taşıyacak en önemli güvencelerden biri olacaklarını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Emniyet teşkilatı sınır aşan suçlar ve terörizm başta olmak üzere her alanda örnek gösterilen bir başarı sergiliyor. Türk polisinin güçlü, gelişmiş ve kalkınmış bir Türkiye'nin güvencesi olduğunu biliyoruz. Başta cumhuriyetimizi korumak, değerlerini yaşatmak olmak üzere, can ve mal emniyetini temin ve tesis etmek, milletin her anında yanında olmak, onları kucaklamak, devletin şefkat ve merhamet eli olmak Türk polisinin şiarıdır. Sizler gerek üniversitelerde aldınız eğitimle gerekse bu kutlu yuvanın içerisinde aldığınız eğitimle bunun en güzel göstergesi olacak, vatandaşa uzanan sevgi, merhamet ve devletin gülen yüzü olacaksınız."

POMEM Müdürü Fikret Yücel de farklı bölümlerden mezun olan gençlerin merkezde silah bilgisi, müdahale yöntemleri, meslek mevzuatı gibi mesleklerinde ihtiyaç duyacağı eğitimleri başarıyla tamamladıklarını söyledi.

15 Temmuz darbe girişiminin, polislerin dik duruşu ve vatan sevgisi sayesinde bir daha yaşanmayacağına inancının tam olduğunu belirten Yücel, "Hepinizin birer Gaffar Okan olarak vatanımıza ve milletimize hizmet edeceğinize inanıyorum." dedi.

Yücel, "Terör örgütlerinin egemenliğimize el uzatmasına, birlik ve beraberliğimizi bozmasına asla izin vermeyeceksiniz. Din, dil, ırk, mezhep ve cinsiyet ayrımı gözetmeden halka şefkatle, suç ve suçlulara karşı ise cesaretle yaklaşın. Unutmayın ki taklit edilemeyen tek şey cesarettir. Bu da sizin asil duruşunuzda fazlasıyla mevcuttur." diye konuştu.

Konuşmaların ardından 20. dönem birincisi Mehmet Doğukan Kaynak, yaş kütüğüne plaket çaktı.

Okulu dereceyle bitiren ilk 10 öğrenciye protokol üyelerince diplomaları ve hediyeleri takdim edildi.

Merkezden mezun olan 560 polis adayı yemin etti.

Tören, diplomalarını alan öğrencilerin keplerini havaya atmasının ardından sona erdi.

Törenin ardından aileleriyle kucaklaşan öğrenciler, mezuniyet sevinci yaşadı.

Törene, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla, Başsavcı Kamil Erkut Güre, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Halis Koç, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ali Demir, 8. Ana Jet Üs Komutanı Tuğgeneral Kadircan Kottaş, 16. Mekanize Tugay Komutanı Tuğgeneral Barbaros Kasar ve Emniyet personeli katıldı.

Polis adayları mezuniyetlerini oynayarak kutladı

Karaman Polis Meslek Eğitim Merkezi'nden (POMEM) mezun olan 364 polis adayı için tören düzenlendi.

Okulun spor salonunda düzenlenen program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Sonra dönem birincisi Murat Şahin'er yaş kütüğüne dönem plaketini çaktı. Dereceye giren ilk 3 öğrenciye Karaman Valisi Fahri Meral tarafından başarı belgesi, plaket ve hediye verildi.

Karaman POMEM Müdürü Ramazan Engin Öztürk, konuşmasında okullarının bu dönem ikinci mezunlarını verdiğini söyledi.

Yoğun bir eğitim döneminden sonra 364 polis adayının mezun olmaya hak kazandığını ifade eden Öztürk, "Ülkemizin ihtiyaç duyduğu güvenlik hizmetini, mezunlarımızın hukukun üstünlüğü ilkesi çerçevesinde devletine bağlı adil ve tarafsız olarak hiçbir unsurun etkisinde kalmaksızın yürüteceklerine inancım tamdır." diye konuştu.

Konuşmaların ardından polis adayları yemin ederek kep attı.

Tören sonrası polis adayları ile aileleri fotoğraf çektirip, çalan oyun havaları eşliğinde oynayarak mezuniyeti kutladı.

Mezuniyet sevincini 2 yaşındaki kızı, eşi ve annesi ile kutlayan Mersin'li Hüseyin Enişte ise, "Allah bize bugünleride nasip etti. Ailemle bu mutluluğu paylaşmaktayım. Bir kızım var. Çok mutluyum. Allah bu sevinci herkese nasip etsin." dedi.

Oğlunun mezuniyetini oynayarak kutlayan anne Şerife Enişte'de oğluyla devletiyle milletiyle bayrağıyla gurur duyduğunu bu günün kendisinin en mutlu günü olduğunu belirtti.

Mezuniyet törenine Karaman Valisi Fahri Meral, daire müdürleri ve polis adaylarının yakınları katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Basri Güzeloğlu Diyarbakır Karaman Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title