Haberler

PKK'lı Teröristlerin Aileleri Cenazeleri İstiyor

Şırnak'ta 2004 Yılından Beri Öldürülen PKK'lı Teröristlerin Aileleri, Öldürülenlerin Cenazelerinin Kendilerine Verilmediği İddiasıyla 2 Günlük Açlık Grevine Başladı.

Şırnak'ta 2004 yılından beri öldürülen PKK'lı teröristlerin aileleri, öldürülenlerin cenazelerinin kendilerine verilmediği iddiasıyla 2 günlük açlık grevine başladı.

Cenazeleri yetkililerden istemek için Şırnak'a gelen yaklaşık 20 PKK'lının ailesi, salı günü Şırnak Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurmuşlardı. Başvuruları sonucunda bir yanıt alamadıklarını iddia eden aileler, bugün DTP il binasında açlık grevine başladılar. Açlık grevine başlayan ailelere destek veren Van Göç Der Platformu ve Barış Anaları İnisiyatifi adına bir açıklama yapan Giyasettin Gültepe, "2004 yılından bu yana 73 cenaze var. Hiçbir cenaze verilmemiş. Bu nedenle ailelerle birlikte çocukların

cenazelerini almak için Şırnak'a geldik. Hukuksal başvurularını yaptılar, çocuklarının cenazelerini almak üzere. Fakat bugüne kadar herhangi bir yanıt alınamadı. Gördüğüm izlenim ve hukukçularla görüştüğümüz kadarıyla bir oyalama taktiği var. Bu nedenle aileler de tüm sivil toplum kuruluşlarını gezdiler. Bu haklı taleplerini dile getirip, sivil toplum kuruluşlarından destek istediler. Pazar gününe kadar iki günlük açlık grevine başladılar. Pazar günü de bir basın açıklamasıyla seslerini kamuoyuna ve dünyaya

duyuracaklar" dedi.

Bugüne kadar çok sayıda girişimde bulunmalarına rağmen sonuç alamadıklarını söyleyen aile bireylerinden Necim Unat, "Bizim cenazemiz var. Bugüne kadar üç sefer gelip gittik. DNA testi istediler. Ardından da size vereceğiz dediler. Ancak sonra dosyanın Diyarbakır'a gönderildiğini söyleyip bizi oyalıyorlar. Bunların artık bitmesini istiyoruz. Ailelerin cenazelerine kavuşmasını istiyoruz. Biz demokratik çerçevede başvuruları yaptık. Ama bugüne kadar bir sonuç almadık" dedi.

(CB-FA-CMH-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Adana Demirspor Galatasaray maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Adana Demirspor GS maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Muslera sakatlandı mı? Muslera Adana Demirspor maçında sakatlandı mı? Ben Bu Cihana Sığmazam final mi yaptı? Ben Bu Cihana Sığmazam neden bitiyor, 2. sezon devam edecek mi? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Yeni müfredatta neler var, hangi konular müfredattan çıkarıldı?? İntegral kaldırıldı mı? İntegral müfredattan çıkarıldı mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title