Haberler

Pendik'te kapı kapı dolaşan grup, esnafı doları boykot etmeye davet etti

Güncelleme:

Pendik'te ilçedeki esnafı kapı kapı gezip ziyaret eden bir grup vatandaş, alışverişlerinde dolar kullanmamaları konusunda esnafa tavsiyede bulundu. "Bizim dükkanda dolar geçmez" yazılı broşürleri esnafa dağıtan grup, esnafa doları boykot çağrısında bulundu.

Dolar'ın TL karşısında yükselmesine karşı adım atmak isteyen bir grup vatandaş, Pendik'te kapı kapı esnafı dolaşarak yapacakları alış verişlerde dolar kullanmamaları konusunda öneride bulundu. Doları protesto etmek isteyen grup, "Bizim dükkanda dolar geçmez" yazılı broşürleri Pendik esnafına dağıttı. Pendik esnafı, broşürleri dükkanlarının camına asarak alışverişlerinde Türk lirası ile işlem yapacakları mesajını verdi.

Pendik'te kapı kapı dolaşan grup, esnafı doları boykot etmeye davet etti

"BİZ DIŞA BAĞIMLI OLMAK İSTEMİYORUZ"

Pendik esnaflarından Hüsamettin Elçi, "Son dönemlerde ülkemdeki bilhassa ekonomik gelişmelerin, bu çalkantıların milletimi rahatsız eden, esnafımı huzursuz eden bu gelişmelerin karşısında duyarsız kalmak istemedik. Hiçbir siyasi partiye, hiçbir partinin borazanı olmadan tamamen gönlümüzdekini aktarmak istedik. Çünkü biz biliyoruz ki dilin söylediğini kulak, kalbin söylediğini kalp duyarmış. Kalp hissedermiş. Biz kalben bu imajı, bu mesajı vermek istiyoruz. Biz dışa bağımlı olmak istemiyoruz. Artık dolarla bizi tehdit etsinler istemiyoruz. Biz ekonomimizi, huzurumuzu, dolarla, dövizle bozsunlar istemiyoruz. Onun için kendi paramıza sahip çıkmak istiyoruz" dedi.

Pendik'te kapı kapı dolaşan grup, esnafı doları boykot etmeye davet etti

"BİRİMİZİN PARMAĞI KANASA HEPİMİZİN CANI YANAR"

Elçi, "Diyoruz ki 'bizim dükkanda dolar geçmez'. Bu sloganı bütün ülkeme bütün dükkanlarıma, bütün hanelerime ev ev, sokak sokak, cadde cadde yaymak istiyoruz. Biz esnaf olarak etnik kökeni ne olursa olsun Türkiye Cumhuriyeti'nin vatandaşları olarak Türk milleti olarak diyoruz ki birliğimize asla zeval getirmeyeceğiz. Biz, biriz, birimizin hissettiğini hepimiz hissederiz. Birbirimizi bu millet olarak Çanakkale'de de biz gösterdik. Kurtuluş Savaşı'nda da gösterdik. Her milletimizin başı sıkıntıya düştüğünde 15 Temmuz'da da gösterdik ki birimizin parmağı kanarsa hepimizin canı yanar. Bu imajı dünya bilmeli. Bunu artık dünyaya göstermeliyiz. Atalarımın gösterdiği şeyi ben de göstermek mecburiyetindeyim. Öyleyse esnaf kardeşimle, işçi kardeşimle birlikte hareket edip artık dışa bağımlılığımızın, bize tehditlerin karşısında dimdik durmamız gerektiğine inanıyorum" diye konuştu.

Pendik'te kapı kapı dolaşan grup, esnafı doları boykot etmeye davet etti

Pendik'te kapı kapı dolaşan grup, esnafı doları boykot etmeye davet etti

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Pendik Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (8)

ERKAN :

vay ülkemin haline ya. sanıyor ki esnaf dolarla alışveriş yapıyor o yüzden dolar artıyor. yahu samanı dolarla ithal ediyoruz samanı. düşün artık gerisini. düşün diyorum umutsuzca

64
9
yanıtYanıtla
Yusuf Kuzgun:

butun turkiye olarak dolarimizi euromuzu bozduralim turklirasi yapalim devletimize destek olalim hep beraber biz beraber birlik oldukmu bizi hicbir guc yikamaz cunku biz turk milletiyiz dunyada tek

18
28
yanıtYanıtla
ÖMER ÖMER:

Elhamdülillah hiç yabancı uyruklu dolar vs bozduracak paramız olmadı. Bir maaşımız var oda giderlerimize gidiyor. Faiş hayat şartlarından Altın yapacak Artan paramızda olmuyor.

yanıt7
yanıt0
Kobra Murat :

Ben maasimi dolarla aliyorum, ben bozdurmayacagim :))

yanıt2
yanıt0
Kobra Murat :

Tuh bakkallardan/benzinciden dolarla alisveris yapamayacak miyiz artik? :)) Neyse her gun zamlanan TL fiyatlarla alisverise devam :)) IQlara bakiyorum... mustehak kardesim, mustehak. Baktiniz olmadi bir dahakine de bulguru denersiniz alisveriste.

12
6
yanıtYanıtla
Güray Dilli :

Dışabağımlı olmak istemiyoruz. Güzel , güzel de ihraç mallarının ana maddesinin çoğu dışarıdan geliyor. Üretmeden olmaz... Kendi kendine yeten Ülkem. Dünyada yedi ülkeden biriydi. İthalat cenneti olduk. Saman ,Mercimek , Gübre vb vb yeter ya

10
4
yanıtYanıtla
Suat genç:

yav uydurup durmayın be. 20 sene öncesine kadar bayrak ipi heykel üreten bir ülkeydik. tarım üst düzeyde ama dikkate almıyorsunuz son 20 sene nüfus 2 ye katlandı buna günlük turist sayısı ekle ülke nüfusu 110-120 milyon bunlara sadece ekmek yetiştiremezsin be

yanıt2
yanıt6
Yusuf Kuzgun:

turkiyede yasayipda turkiyein kotuluyun isteyen serefizlere sozum bosun urasmayin hicbirsey yapamayacak amaclariniza olasamayacaksiniz ucbes dolar toplayarak dolarin yukari cikmasin saglamakla hicbir yere varamiyacaksiniz

0
13
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title