Haberler

Pekin: Çin Ekonomisinin 2006 Yılı Büyüme Hadefi Yüzde 10

Asya'nın en büyük ve en hızlı gelişen ekonomisine sahip olan Çin, 2006 yılı büyüme hedefini yüzde 10 olarak açıkladı.

Asya'nın en büyük ve en hızlı gelişen ekonomisine sahip olan Çin, 2006 yılı büyüme hedefini yüzde 10 olarak açıkladı.

Çin Merkez Bankası tarafından yayınlanan raporda, yılın ilk yarısında Çin ekonomisinin yüzde 10.3 oranında bir büyüme gerçekleştireceği, bütün yılda ise bu oranın biraz daha yavaşlayarak yüzde 10 oranında olacağını tahmin ettiği bildirildi. Çin Halk Bankası araştırma bürosunun verilerine göre, yılın ilk altı ayında enflasyon oranında yüzde 1.3 oranında hafif bir yükselişin olması, 12 ay baz alındığında bu oranın yüzde 1.7'e yükselmesi bekleniyor.

Hafta sonu ve pazartesi günü Beijing Morning Post gazetesinde yayınlanan tahminler, hükümetin ilk çeyrekte büyümenin yüzde 10.3 olarak gerçekleşmesinin ardından ekonomiyi yavaşlatmak üzere bir dizi önlem açıklamasının ardından geldi. Analistlere göre, Çin ekonomisi, nisan ayında yapılan faiz artırımı ve emlak sektöründe yatırımların kesilmesi gibi soğutucu önlemlere yanıt veriyor gibi görünüyor. İhracat ve yatırımlar sayesinde Çin halen dünyanın en hızlı gelişen büyük ekonomisi olma özelliğini koruyor. Ülke 2005 yılında yüzde 9.9 oranında bir büyüme sağlamıştı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title