Haberler

PAÜ'den TRT Genel Müdürü Şahin'e Fahri Doktora

Güncelleme:

PAÜ, TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin'e elektronik haberleşme ve TRT'ye yaptığı hizmetlerden dolayı fahri doktora unvanı verdi.

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ), TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin'e elektronik haberleşme ve TRT'ye yaptığı hizmetlerden dolayı fahri doktora unvanı verdi.

PAÜ Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen törene Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Erbil, Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan törende konuşan Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, üniversitelerinin her geçen gün daha da ileriye gittiğini söyledi. Üniversite olarak 20. yılı geride bıraktıklarını belirten Bağcı, "Geçen yıl yaptığımız etkinliklere bu yıl yenilerini ekleyeceğiz. TRT Genel Müdür İbrahim Şahin, TRT olarak büyük hizmetler vermiş bir isim. TRT, 27 ülkede Türkçe yayın yapıyor. Yerel ve bölgesel kanallarıyla da dünyaya açıldı. TRT, İbrahim Şahin ile çok önemli atılımlar yaptı. TRT'yi artık Türkiye ve dünya izliyor. Şahin, bu süreci başarıyla yönetti. Biz de ona fahri doktora vererek yapmış olduğu hizmetleri göstermek istiyoruz" diye konuştu.

Kendisine verilen bu unvan karşısında büyük mutluluk duyduğunu belirten TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin ise, "İletişim dünyasının her geçen gün değişik alanlara yayıldığı günümüzde biz de TRT olarak herkese en güzel şekilde ulaşmaya çalışıyoruz. 34 dilde yayın yaparak önemli bir mesafe katediyoruz. Sosyal medyayı da yazılı ve görsel basın kadar iyi kullanmaya çalışıyoruz. Artık iletişim fakülteleri de yazılı ve görsel medya dışındaki alanlara daha fazla eğilmeli diye düşünüyorum. Bana bu unvanı layık gören PAÜ'ye çok teşekkür ediyorum" dedi.

Konuşmaların ardından Rektör Bağcı, İbrahim Şahin'in cübbesini giydirirken,Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Erbil de Şahin'e Yatağan palası hediye etti. Daha sonra Pamukkale Üniversitesi'nde ataması ve yükseltilmesi yapılan 400 akademisyen için akademik tören düzenlendi. - DENİZLİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Pamukkale Üniversitesi Hüseyin Bağcı İbrahim Şahin Denizli Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title