Haberler

Paris: Fıa'dan Türkiye'ye 5 Milyon Dolar Ceza

Uluslararası Otomobil Sporları Federasyonu (Fıa), İstanbul'da Düzenlenen Formula 1 Yarışları'nda Birinci Olan Sporcuya KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat'ın Verdiği Birincilik Kupası Türkiye'ye Pahalıya Mal Oldu.

Uluslararası Otomobil Sporları Federasyonu (FIA), İstanbul'da düzenlenen Formula 1 Yarışları'nda birinci olan sporcuya KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat'ın verdiği birincilik kupası Türkiye'ye pahalıya mal oldu.

Uluslararası Otomobil Sporları Federasyonu, bu sabah Paris'teki merkezinde yaptığı toplantıda, Türkiye'nin spora siyaset karıştırdığı iddiasıyla,Türkiye'yi 5 milyon dolarlık ceza verildiğini açıkladı. Paris'teki toplantıya, Türkiye adına Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) Başkanı Mümtaz Tahincioğlu, İstanbul Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Murat Yalçıntaş, FIA'nın aldığı karar sonrası, basına yaptıkları açıklamada, "FIA'nın aldığı karara saygılıyız. Konuyu yetkili kurumlarımızla değerlendireceğiz. Kararın yorumlanmasını kamuoyuna bırakıyoruz. Biz hiçbir zaman spora siyaseti bulaştırmadığımızı söyledik ve FIA'da sonunda bunu kabul etti. FIA, sadece kendi kurallarına uymadığımız kararına vardı" dedi. Yalçıntaş karar itiraz haklarının olmadığını da vurgularken bir soru üzerine ise "Sayın Talat'ın kim olduğunu tüm dünya biliyor. Onun kim olduğunu FIA'ya söylememize hiç gerek yok" dedi. Bu tür cezaların daha evvel de başkalarına verildiğine dikkat çeken Yalçıntaş, "FIA daha öncede bu tip kararlar almış ve ağır para cezaları vermişti. Hatta, kapatma cezaları vermiş ve yarışları geri almıştı" diye konuştu. Yalçıntaş, Türkiye'de organizasyonda söz sahibi olan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İstanbul Valiliği gibi kurumlarla birlikte değerlendirileceği de sözlerine ekledi.

Mümtaz Tahincioğlu ise konuyla ilgili fazla bir açıklama yapmazken, verilen cezanın ortada olduğunu ve yorum yapmanın yanlış olduğunu vurguladı. Tahincioğlu, verilen cezanın Türkiye'ye özel verilen bir ceza olmadığını da vurgulayarak, FIA üyesi 3 ülkenin, toplantıya video konferans sistemiyle katılarak oy vermiş olduklarını söyledi.

Paris'teki toplantıya katılan heyet, Türk Hava Yolları'nın (THY) akşam saatlerinde İstanbul'a kalkacak uçağıyla Türkiye'ye dönecekler.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title