Haberler

Özerk Dans Federasyonu'nun İlk Şampiyonası Ankara'da

Senad Ok/istanbul, (Dha)

Senad OK/İSTANBUL, (DHA)

TÜRKİYE Dans Sporları Federasyonu tarafından organize edilen Sportif Salon Dansları (Latin) Türkiye Federasyon Kupası Dans Yarışması 1 Nisan 2007 tarihinde Ankara Atatürk Spor Salonu'nda yapılacak. Minikler, Yıldızlar ve Gençler kategorisinde yarışacak toplam 200 dansçı, birinci olabilmek için mücadele edecek. 10 ilden katılacak 100 çift, Dans Sporları Federasyonu'nun özerk olmasından sonra ilk kez bir yarışmada dans edecek.

Türkiye Dans Sporları Federasyonu Başkanı Mustafa Çinkitaş (Tolgahan) Fedarasyonun özerk olduktan sonra ilk kez bu şampiyonanın gerçekleştiğini belirterek, şöyle konuştu:

''Özerk olarak ilk kez gerçekleşiyor. Çiçeği burnunda bir organizasyon olacak. Latin danslarında küçükleri önemsiyoruz. Bu dansın 2008 yılında yapılacak Olimpiyat Oyunlarına girme olasılığı yüksek. Hedefimiz 2008 Olimpiyatlarında miniklerimizi orada görmek. Kanımca dans Türkiye'de sevilen bir spor dalı olacak. Dans Federasyonu ileride daha da büyüyecek ve Futboldan sonra ikinci federasyon olacak. Sıkıntıların çoğunu aştık. Özerk bir dans federasyonu var. 30 yıldır bu işin peşindeyim. Dansın sorunlarını iyi biliyorum. Dansın gelişimi Türkiye'de çok çabuk olacak. Tüm dans branşlarına sahip çıkıyoruz. Buradan ailelere seslenmek istiyorum. Küçükleri ihmal etmeyin. İçlerinde bir dans sevgisi varsa bunu değerlendirin.''

Federasyon Asbaşkanı ve şarkıcı Yonca Evcimik ise önemli olanın dansa ilgili olan gençlere ailelerini destek vermesi gerektiğini söyledi. Evcimik, ''Okula daha çok iki tarz ebeveyn geliyor. Birinde çocuk çok istekli diğerinde ise aile. Önemli olan çocuğun ne istediği. Bu iki kardeşimizin ailesini tebrik ediyoruz. Ailelerin genç dansçıları arkasında durması gerekiyor. Konservatuara girmek kolay değil. Belli bir kontenjan var. Bundan sonra federasyon desteği ile bir çok okulumuz olacak. Gençlere destek verelim'' diye konuştu.

Pazar günkü şampiyonada mücadele edecek Sera Pekel ve Emre Akça ise dansı çok sevdiklerini söyledi. 11 yaşında olan Sera Pekel, ''Dansa meraklıydım. Jimnastikle başladım daha sonra dansa geçtim. Dans etmeyi çok seviyorum. Pazar günü şampiyon olmayı umuyoruz. Ama olmasak da üzülmeyeceğiz. Dansa devam edeceğiz'' dedi.

Sera'nın 13 yaşındaki partneri Emre Akça ise pazar günkü şampiyonada birinci olacaklarını söyledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Haberler

Tarımsal üretim rakamlarını paylaşan Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hepinizi alnınızdan öpüyorum

Tarımsal üretim rakamlarını paylaşan Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hepinizi alnınızdan öpüyorum

Fidan'dan Hamas için 'Terör örgütü' ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

Fidan'dan Hamas için "Terör örgütü" ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

Nihat Doğan'dan boşanma kararı alan Arzu Doğan'dan çok konuşulacak itiraflar

Nihat Doğan'dan boşanma kararı alan Arzu Doğan'dan çok konuşulacak itiraflar

Akaryakıtta tek fiyat uygulaması yarın başlıyor! 13 bin bayide fiyatlar güncellenecek

Akaryakıtta tek fiyat uygulaması yarın başlıyor! 13 bin bayide fiyatlar güncellenecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title