Haberler

Cezaevinde Meslek Sahibi Oldu

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde yaşayan Halil Haran, 10 yıl önce girdiği cezaevinde ahşap oymacılığını öğrenerek meslek sahibi oldu.

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde yaşayan Halil Haran, 10 yıl önce girdiği cezaevinde ahşap oymacılığını öğrenerek meslek sahibi oldu. Cezaevinden çıktıktan sonra da kendini geliştiren Haran, geçimini bu işten sağlamaya devam ediyor.

2008 yılında cezaevine giren Halil Haran burada bir süre sonra geçim sıkıntısı çekmeye başladı. Bunun üzerine aynı koğuştaki Malatyalı bir mahkumun yardımlarıyla ahşap oymacılığı ve yelkenli gemi yapımını öğrenen Haran, yaptıklarını satarak para kazanmaya başladı. Halil Haran, cezaevinden çıktıktan sonra da kendini geliştirmeye devam etti. Siverek ilçesi Hamidiye Mahallesi'nde bulunan evinin bir köşesini küçük bir atölye haline getiren Halil Haran, burada tamamen el yapımı yelkenli gemi ve ahşaptan hediyelik malzemeler üreterek, kiraladığı küçük bir dükkanda satmaya çalışıyor.

Cezaevinde geçim sıkıntısı yaşadığından dolayı ahşap oymacılığını öğrenerek geçimini sağlamaya çalıştığını söyleyen Halil Haran, "Bu mesleği Malatyalı bir arkadaşın desteğiyle öğrendim, bu sayede cezaevinde geçimimi sağladım. Daha sonra cezaevinden çıktıktan sonra da bu mesleğimi devam ettirdim. Kendi imkanlarımla küçük bir atölye yaptım, burada yaptığım eserleri satışa sundum. Şu anda bunları yapıp satmaya çalışıyorum ve bunlarla geçimimi sağlamaya çalışıyorum" dedi.

Bölge insanının ahşap oymacılığı sanatına fazla rağbet göstermediğini söyleyen Halil Haran, "Bu gibi çalışmalarla halkı bu yöne çekmeye ve meyletmeye çalışıyorum, bunun için tamamen ücretsiz, gönüllü olarak öğrendiğim sanatı insanlara öğretmeye çalışıyorum, bunun için kurs veriyorum. Bana destek verilirse bu sanatı çok daha fazla geliştirebilirim" şeklinde konuştu.

En fazla rağbetin yelkenli gemilere olduğunu belirten Haran, "Bunların yanında ahşaptan yapma kalemlikler, kül tabakları, bakırdan boy aynaları iyi rağbet görüyor, bunların yanında kişilerin getirmiş olduğu, kendilerine yaptıkları özel projeleri de ve siparişleri de yapıyorum" diye konuştu. - ŞANLIURFA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yaşam

Şanlıurfa Siverek Yaşam Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title