Haberler

Özdoğan Okurlarıyla Buluştu

Almanya'nın Köln Belediyesi Merkez Kütüphanesinde Yazar Selim Özdoğan, ?vatan Caddesi 52? İsimli Romanının İlk Okuma Akşamında Okurları ile Buluştu.

ALMANYA'nın Köln belediyesi merkez kütüphanesinde yazar Selim Özdoğan, ?Vatan caddesi 52? isimli romanının ilk okuma akşamında okurları ile buluştu.

Özdoğan'ın yeni romanında Almanya'da yaşayan Gül isimli evli bir genç kadının 70'li yıllarda başlayıp 80'li yılların sonuna kadarki hayatı anlatılıyor. Romanda Gül daha sonra Türkiye'ye dönüyor ve ilginç olaylar yaşanmaya başlıyor. Selim Özdoğan son romanı Vatan Caddesi 52'yi okuma akşamının sonunda okurlarına imzaladı.

Özdoğan kimdir?

Selim Özdoğan 1971 senesinde Almanya'nın Köln kentinde doğdu. 1995 yılında yayınlanan Es ist so einsam im Sattel, seit das Pferd tot ist adlı ilk romanı genç bir erkeğin aşk, ayrılık ve hayatla mücadelesini anlatıyor. Yazar olmaya 14 yaşında karar verdiğini ancak yazmaya 20 yaşındayken başladığını söyleyen Özdoğan, 1996 yılında Kuzey-Ren-Vestfalya Genç Sanatçı Teşvik Odülüne ve 1999 yılında da Adelbert-von-Chamisso-Ödülüne layık görüldü. 1996 - 2005 yıllarında, arasında iki öykü kitabı bulunan toplam altı kitabı yayınlandı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title