Haberler

Öymen: Milli Çıkarlardan Taviz Verecek Parti Değiliz

CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen, CHP'nin Sosyalist Enternasyonalin Temel Değerlerine Bağlı Bir Parti Olduğunu Belirterek, 'Biz Sosyal Demokrat Olduğumuzu Kanıtlamak İçin Türkiye'nin Milli Çıkarlarından Taviz Verecek Bir Parti Değiliz' Dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen, CHP'nin Sosyalist Enternasyonalin temel değerlerine bağlı bir parti olduğunu belirterek, ''Biz sosyal demokrat olduğumuzu kanıtlamak için Türkiye'nin milli çıkarlarından taviz verecek bir parti değiliz'' dedi.

Öymen, partisinin İstanbul İl Başkanlığınca düzenlenen ''İstanbul'un Su Politikaları Sempozyumu''nun açılışında yaptığı konuşmada, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın Atina'daki Sosyalist Enternasyonel toplantısı dolayısıyla sempozyuma katılamadığını söyledi.

Onur Öymen, CHP'nin iktidara geldiğinde Türkiye'nin sorunlarına akılcı çözümler bulacağını belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

''CHP'ye akıl verenler çok bugünlerde. Bizim yeterince sosyal demokrat olmadığımızı söyleyen bazı AKP'liler çıkıyor, aklı evveller... CHP hiç kimseden sosyal demokrasi dersi alacak değil. Biz sosyal demokrasinin ne olduğunu biliyoruz, sosyal demokrat kimliğimizi de kanıtlamak için hiç kimsenin icazetine ihtiyacımız yok. Bunu herkes çok iyi bilsin ki, CHP Sosyalist Enternasyonalin temel değerleri ve ilkelerine sıkı sıkıya bağlıdır. Bu konuda hiç kimsenin en küçük bir kuşkusu olamaz.''

Öymen, sosyal demokrat veya sosyalist partilerin, insan hakları, demokrasi, laiklik, özgürlükler, kadın hakları, çocuk hakları gibi bir taraftan temel değerlere bağlıyken, kendi ülkelerinin çıkarları gerektirdiği zaman farklı politikalar güdebildiklerine işaret etti.

Kendilerinin de Ermeni iddialarıyla ilgili olarak, Kıbrıs politikası ve başka konularda, Türkiye'nin çıkarlarından kaynaklanan görüşleri olduğunu belirten Öymen, ''Hiç kimse bizim, bazı sosyal demokrat partilerden bu konularda farklı düşündüğümüze bakarak, sosyal demokrasi değerlerine yeterince sahip olmadığımız anlamını çıkarmasın. Biz sosyal demokrat olduğumuzu kanıtlamak için Türkiye'nin milli çıkarlarından taviz verecek bir parti değiliz'' diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title