Haberler

Osmaniye: Osmaniye'de Sağlık Şurası

- Osmaniye İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Cingöz, Öncelikli Hedeflerinin Yataklı Tedavide Kaliteyi Yükseltmek Olduğunu Söyledi.

- Osmaniye İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Cingöz, öncelikli hedeflerinin yataklı tedavide kaliteyi yükseltmek olduğunu söyledi.

İl Sağlık Müdürlüğü Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen İl Sağlık Şurası'nda, kentte sağlık alanında yapılan çalışmalar görüşüldü. Toplantıda her ne kadar sağlık çalışmaları görüşülse de toplantının asıl amacının yataklı tedavi hizmetlerinin kalitesinin yükseltilmesi olduğunu belirten Cingöz, "Bunun yanı sıra vatandaşlarımızın aldığı tüm sağlık hizmetlerinin de en iyi şekilde yapılması için hastanelerimiz ve sağlık kurumlarımız arasında koordineyi sağlamak amacındayız. Toplantıda ayrıca 2006 yılının sağlık yatırımlarını ve personel durumlarını da gözden geçiriyoruz. Her ay yapacağımız bu toplantılarda bir önceki toplantıda alınan kararların uygulanıp uygulanmadığı da incelenecektir" dedi.

Osmaniye Devlet Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Mustafa Zeren ise, hastanenin hemen yanındaki Hekim Evi'nin 40 yataklı fizik tedavi merkezi olarak düzenlendiğini, bundan sonra hastalara burada hizmet verileceğini kaydetti. Zeren, ayrıca ağız ve diş sağlığı ünitesinin de şehir merkezine taşınması için çalışmaların sürdürüldüğünü, hastanenin kalp ve damar uzmanı ile çocuk hastalıkları uzmanına ihtiyacı olduğunu belirtti.

Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Dr. Eşref Aygün de, yeni açılan hastanenin genel olarak bir sıkıntısının olmadığını, 10 adet olan kuvöz sayısının 15'e çıkarılması için 5 adet daha kuvöz siparişi verildiğini ifade etti.

Personel Şube Müdürü Adem Korkmaz, Osmaniye'nin sağlık personeli sayısı olarak Türkiye sıralamasında iyi bir yerde olduğunu belirtirken, Disiplin ve Hukuk Büro Amiri Dr. Murat Yüksel ise, Osmaniye'de sağlık hizmetlerindeki kalitenin yükselmesi ile birlikte şikayetlerin azaldığını belirterek, "Bu senenin son aylarında sağlık hizmetlerinden şikayetler neredeyse yok denecek kadar azaldı. Son 3 ay içerisinde BİMER'e yapılan şikayletlerin toplamı 5. Bunlar da genellikle Yeşil Kart ile ilgili şikayetlerdir" dedi.

Toplantıda, ilçe hastanelerinin başhekimleri de çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

(ACK-MT-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title