Haberler

Osmaneli 1 Bakan Yıldırım.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, yapımı devam eden Eskişehir-İstanbul arası Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattında alt yapı çalışmalarının yüzde 95'inin, üst yapı çalışmaların da yüzde 35'inin tamamlandığını söyledi.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, yapımı devam eden Eskişehir- İstanbul arası Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattında alt yapı çalışmalarının yüzde 95'inin, üst yapı çalışmaların da yüzde 35'inin tamamlandığını söyledi. Bakan Binali Yıldırım, Bilecik'in Osmaneli ilçesindeki YHT hattı şantiyesini gezip, çalışmalar hakkında bilgi aldı. Bakan Yıldırım daha sonra basın mensuplarına açıklamada bulundu. Çalışmaların devam ettiği hattın zorluklarını anlatan Bakan Yıldırım şunları kaydetti: "Helikopterle de gelirken gördük. Tünelin birinden çıkıp birine giriyorsunuz. Aralarda da ha babam uzun uzun viyadükler var, yani 30 kilometrenin üzerinde şu anda tünel tamamlanmış durumda. 10 kilometrenin üzerinde viyadükler tamamlanmış durumda. Bir yandan da artık balastı yapılıyor, traversleri konuyor, raylar döşeniyor elektrik direkleri çekiliyor. Muazzam bir çalışma. Özetle altyapı hemen hemen tamam yüzde 95'i geçti. Üst yapı yüzde 35 seviyelerinde yapıldı. Bundan sonra artık üst yapı çalışmaları da daha fazla hızlanmış olacak. Bine yakın makine çalışıyor, 2 bin 600 kişi fiilen çalışıyor. Muazzam bir faaliyet var. Amacımız hattı yani Ankara'dan İstanbul'a kadar 30 Eylül'e kadar tamamlamak. Ondan sonrası tabi açılış günümüz. Sayın başbakanımızla kararlaştıracağız. Şu anda yapılan çalışmalarda planlanan işler aynen planlandığı gibi gerçekleştiğini görüyoruz. Kayda değer bir gecikmemiz sıkıntımız yok."

YHT'NİN BURSA BAĞLANTISI Bakan Yıldırım, Bursa Yenişehir- Bilecik YHT hattı proje çalışmalarının Haziran ayında biteceğini söyledi. Bakan Yıldırım şöyle devam etti: "Bu hat Yenişehir'den sonra 75 kilometreden sonra Bilecik'e bağlanacak. Bilecik'e bağlantı için 5 güzergahta çalışma yapıldı. En zor coğrafyalardan bir tanesi burası. Bu 5 güzergahtan birine karar verildi. Şimdi orada daha detaylı proje çalışmaları sürüyor. Ne zaman bitecek? Haziran sonu gibi proje çalışmaları tamamlanmış olacak ve ondan sonra da tabi ikinci kesimin Yenişehir Bilecik bağlantısı ihalesi yapılacak. Böylece Bursa bağlantısı hem Ankara'ya hem İstanbul'a 2 saat 15 dakikada gerçekleşmiş olacak. Dolayısıyla Bilecik, sadece Osmanlı'nın kurulduğu topraklar değil sadece hızlı tren ağının da buluştuğu bir ilimiz konumuna geliyor. Bugüne kadar Bilecik topraklarında karayolu ve demiryolu için yaptığımız harcamaların tutarı 3.6 katrilyonu geçmiş durumda. Daha da devam edecek bu bitmedi. Başka çalışmalarımızda sürüyor. Bölünmüş yol çalışmaları ve Bilecik'e yönelik diğer projelerimizde aynen planlandığı gibi devam ediyor. 23 kilometrelik bölünmüş yol varken 137 kilometreyi bu dönemde ilave etmiş durumdayız. Daha sonra da tabi Marmaray şantiyesine gideceğiz. Marmaray'da bu projenin devamıdır. Pendik'ten sonra boğaz geçişi de Marmaray projesi olarak eş zamanlı olarak tamamlanmış olacak. Projede ayrıca Köseköy'den Sapanca'dan sonra İzmit'e kadar da ayrı bir çalışma daha yapılıyor. Bugün kontrol etmeyeceğiz orayı başka bir gün yapacağız. Velhasıl kelam 533 kilometrelik İstanbul-Ankara hızlı tren güzergahı önümüzdeki birkaç ay içerisinde hizmete girecek şekilde hazır hale gelecek."

ÇİN ORTAKLIĞINA TEŞEKKÜR ETTİ YHT hattında çok büyük işlerin yapıldığını ifade eden Binali Yıldırım, "Ben olağanüstü gayretle çalışan yüklenicilerimize, Çin-Türk ortaklığına çok teşekkür ediyorum. Çok büyük işler yapıyorlar. İşin çok büyük bir kısmı tamamlandı. Bundan sonrası biraz daha gayret gerektiriyor. Aynı zamanda devlet demiryolları yöneticilerimize genel müdüre genel müdür yardımcısına bölge müdürlerine teknik bütün arkadaşlarımıza çok titiz bir takibat içerisindeler her gün adeta ilerlemeyi çalışmayı yerinde inceliyorlar. Herhalde biz gelip burada şantiyede gelişmeleri kendilerinden alıyoruz, öğreniyoruz. Amacımız insanımızın hak ettiği rahatlığı, konforu güzel seyahat imkanını sağlamak. Bunun için gayret ediyoruz. Bunun için de vakit geliyor yavaş yavaş zaman da daralıyor. İnşallah bu zaman içerisinde bu projeyi tamamlayacağız. Cumhurbaşkanımızın, başbakanımızın, meclis başkanımızın da katımıyla 29 Mayıs'ta Çarşamba günü niye 29 Mayıs. 29 Mayıs İstanbul'un fethinin 560'ıncı yılı. Bu yıl dönümünde boğaza İstanbul'a 3üncü bir gerdanlık geçiriyoruz. Oraya yeni bir köprü yapılacak. Onun temelini de atmış olacağız. Malum üçüncü havalimanı da ihalesini bir süre önce gerçekleştirmiştik. Bütün bunları bir arada düşününce Türkiye'nin 2023'te hayal ettiği büyük projelerin hemen hemen hepsinin ya temelini atıyoruz ya yapımı sürüyor veya tamamlanmış durumda. Türkiye büyüyecekse, 10 ekonomiden biri haline gelecekse dünyanın bu projeleri yapmak zorunda. Boş işlerle boş laflarla zaman kaybetmenin Türkiye'ye maliyetinin ne olduğunu herkes biliyor. Onun için bizim bir dakikamız bile boş geçmemesi lazım" şeklinde konuştu.

GÖRÜNTÜ GEÇİLECEK

Haber-Kamera: Cafer ELMAS-Tuncay ÇANKAYA/ OSMANELİ,(Bilecik),(DHA) -

(Tür: Yurt)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Binali Yıldırım İstanbul Osmaneli Bilecik Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title