Haberler

Orta Doğu Dörtlüsü Yarın Kahire'de Toplanıyor

AB, ABD, BM ve Rusya'dan Oluşan Orta Doğu Dörtlüsü Temsilcilerinin Yarın Mısır'ın Başkenti Kahire'de Bir Araya Gelerek, Ulusal Birlik Hükümetinin Kurulması Çabalarının Sürdüğü Filistin Topraklarındaki Durumu Ele Alacağı Bildirildi.

AB, ABD, BM ve Rusya'dan oluşan Orta Doğu Dörtlüsü temsilcilerinin yarın Mısır'ın başkenti Kahire'de bir araya gelerek, ulusal birlik hükümetinin kurulması çabalarının sürdüğü Filistin topraklarındaki durumu ele alacağı bildirildi.

Batılı diplomatik kaynaklar, yarınki toplantının Orta Doğu Dörtlüsü'nün üst düzey diplomatları düzeyinde yapılacağını belirtti ve ABD Dışişleri Bakanlığının Orta Doğu'dan sorumlu Bakan Yardımcısı David Welch, BM'nin Orta Doğu özel temsilcisi Alvaro de Soto, AB'nin Orta Doğu özel temsilcisi Marc Otte ve Rusya'nın BM özel temsilcisi Sergey Yacovlev'in toplantıda hazır bulunacağını kaydetti.

Aynı kaynaklar, üst düzey yetkililerin Mısır Dışişleri Bakanı Ahmed Ebul Geyt ve Arap Birliği Genel Sekreteri Amr Musa ile görüşmeler yapacağını da açıkladı.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title