Haberler

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu Açıklaması

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Türkiye 2023’te dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına girecektir.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Türkiye 2023'te dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına girecektir. Bunu torunlarınıza söyleyin: 2071 yılında Türkiye dünyanın en büyük küresel gücü olacak" dedi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası (İNTES) tarafından düzenlenen iftar programına katıldı. Programda konuşma yapan Eroğlu, "Ülkemiz şuanda zor bir dönemden geçiyor ama Türkiye büyük bir ülke, güçlü bir devlet. Dolayısıyla hükümetimiz de şuanda istikrarla yoluna devam ediyor. Bu tür engelleri aşıyoruz, aşacağız. Olan polis, jandarma, askerlerimize ve sivil vatandaşlarımıza oluyor. Vezneciler'de olan, Mardin'de olan, Midyat'ta olan hadiseleri biliyorsunuz, yüreğimizi dağladı. Dün Afyonkarahisar Sandıklı'daydım, Vezneciler'de şehit olan bir polis memurumuzun cenaze törenine iştirak ettim. Gerçekten ateş düştüğü yeri yakıyor, annesinin, babasının halini görünce ağlamamak mümkün değildi. Bu teröristlerde, insanlık namına bir eser olmadığı kanaatindeyim. Masum insanları kalleşçe, bombalı saldırılarla şehit düşürmek gerçekten çok menfur bir hadisedir. Bunu lanetliyoruz, Cenab-ı Allah onlara gereken cezayı taktir edecektir. Dünyada da biz bunları enselerinden mutlaka yakalayacağız, gereken cezayı vereceğiz. Türkiye bu tür hadiselerin üstesinden gelecek bir ülkedir" diye konuştu.

"TERÖR BUGÜN BİZİ VURUYORSA, BİR GÜN GELİR ONLARI DA MEYDANLARINDA VURUR"

Teröre karşı bütün ülkelerin işbirliğiyle hareket etmesi gerektiğine dikkat çeken Eroğlu, "Türkiye çok büyüyor, gelişiyor. Dünyanın en stratejik konumunda olan ülke Türkiye'dir. Burada pek çok ülkenin, hatta dost görünen bazı ülkelerin de gözlerinin olduğu aşikar. PKK ve DAEŞ gibi terör örgütlerini besleyen ülkeler var. O ülkeler şunu unutmasınlar; bu terör bugün bizi vuruyorsa, bir gün gelir onları da meydanlarında vurur. Teröre karşı bütün ülkelerin elbirliği içerisinde mücadele etmeleri gerekiyor. Silah veren onlar, teröristleri eğiten ve destekleyen onlar. Biz bu tür badireleri çok aştık" ifadelerini kullandı.

"TÜRKİYE, 2071 YILINDA DÜNYANIN EN BÜYÜK KÜRESEL GÜCÜ OLACAK"

Türkiye'nin 2023 yılında dünyanın en iyi 10 ekonomisi arasına gireceğini, 2071 yılında ise dünyanın en büyük küresel gücü olacağını vurgulayan Bakan Eroğlu, "Şuanda en güçlü zamanlarımızı yaşıyoruz. Kendi silahımızı kendimiz yapıyoruz. Dünyada 6 ülkede insansız hava aracı var, biz şimdi bunun silahlısını da yapıyoruz. Bunun dışında ATAK Helikopterleri, Altay Tankları var. İnşallah Türkiye çok daha güçlü olacaktır. Türkiye'nin önünü hiçbir ülke kesemez. Çünkü tarih akışı buna işaret ediyor. Allah'ın izniyle 2023 hedefleri birinci hedefimiz. Türkiye 2023'te dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına girecektir. Bunun da ayak seslerini hep birlikte duyuyoruz. 2053 İstanbul'un fethinin 600. yılı, 2071 Malazgirt Zaferi'nin bininci yılını inşallah yeni doğacaklar kutlayacak. Bunu torunlarınıza söyleyin: 2071 yılında Türkiye dünyanın en büyük küresel gücü olacak" değerlendirmelerinde bulundu. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Veysel Eroğlu Türkiye Midyat Mardin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
title