Haberler

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof.Dr.Veysel Eroğlu'ndan CHP Lideri Kılıçdaroğlu'na Eleştiri Açıklaması.

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof.Dr.Veysel Eroğlu, 'Gezi Park' olaylarınının ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yaptığı açıklamaları eleştirerek, "Onlar Türkiye'nin yüzölçümünü bile hesap edememişler."

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, 'Gezi Park' olaylarınının ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yaptığı açıklamaları eleştirerek, "Onlar Türkiye'nin yüzölçümünü bile hesap edememişler. Ama maalesef ana muhalefet partisinin genel başkanı dahil kilometrekareyi metrekareye çevirmekten aciz bir durumda" dedi.

Bakan Eroğlu, Afyonkarahisar'daki programı kapsamında Çay- Deresenek Regülatörü ve Sulaması, Çay-Karamık-Karacaören-Pazarağaç Göleti ve Sulaması, Çay- Karamık Göleti ve Sulaması ile Çay-Eber 2. Kısım Taşkın Koruma tesislerinin temel atma törenine katıldı. Pazarağaç beldesinde gerçekleştirilen temel atma töreninde konuşan Bakan Eroğlu, İstanbul Taksim'de yaşanan 'Gezi Park' olaylarına değinerek, olayların ağaç meselesi olmadığını kaydetti. Gelmiş geçmiş en çevreci hükümetin kendileri olduğunu ve yaşanan olaylarda dış güçlerin bağlantısı olduğunu dile getiren Bakan Eroğlu, "Gezi parkını çok iyi bilirim. Avuç içi kadar bir yer. Büyükşehir belediyemiz Taksim'deki trafiği yer altına almak için çalışma yaparken, yaya kaldırımını genişletmek için 3 tane ağaç kesmiş, 5 tane ağacı da Maçka Parkı'na taşımış. Efendim bundan kıyamet koptu. Halbuki biz ağaçlandırmada dünya rekoru kıran, Hindistan ve Çin'den sonra en çok ağaç diken üçüncü olan ve en çok ağaç diken ülkeyiz. Rakamlar burada hodri meydan. Gelmiş, geçmiş hükümetlerin içinde en çevreci, en çok ağaç diken biziz."

KILIÇDAROĞLU GÜLÜNÇ DURUMA DÜŞTÜ

Konuşmasında, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'Türkiye'ye 2 Milyar 800 milyon ağaç dikilemez' şeklindeki sözlerini de eleştiren Bakan Eroğlu, Kılıçdaroğlu'nun bu sözlerinden dolayı gülünç duruma düştüğünü aktararak, "Onlar Türkiye'nin yüzölçümünü bile hesap edememişler. Ben buradaki küçücük çocuklara sorsam şimdi onlar bile, '780 bin kilometrekare, 780 milyon değil 780 milyar metrekare yapar' derler. Ama maalesef ana muhalefet partisinin genel başkanı dahil kilometrekareyi metrekareye çevirmekten aciz bir durumda. '2 Milyar 800 milyon fidan Türkiye'de dikilemez Türkiye'nin alanı yetmiyor' diye bir çıkış yaptı. Tabii ki gülünç duruma düştü Allaha şükür" diye konuştu.

BANKA HORTUMCULARI PARİS'TE HOŞ VAKİT GEÇİRİYOR

Türkiye'de son 10 yılda ekonomik alanda AK Parti hükümetinin büyük dönüşümlere imza attığını kaydederek, şunları söyledi:

"Paramızdan altı sıfır atarak, faiz oranlarını düşürerek büyük bir başarıya imza attık. Geçmişte hükümetler yüzde 63 ile borçlanıyor ve yatırıma para kalmıyordu. Toplanan bütün vergilerin yüzde 86'sı faiz ödemelerine gidiyordu. Millet gece gündüz çalışıyordu ama kazanamıyordu. Geçmişte ki bütün kazanımlar faiz lobisine gidiyordu. Biz buna son verdik. Devletin şuanda faize ödediği oran yüzde 6, geriye kalan da okul, hastane ve yol gibi yatırımlara gidiyor. Biz bir defa hortumları kestik. Geçmişte 22 bankanın sahibi bankaları hortumladı gitti ve bazıları Paris'te hoş vakit geçiriyor. Onlar hoş vakit geçirse de hükümetimiz bu bankaların parasını ödemek zorunda kaldı. Şuan ki maliyeti 31 milyar TL, geçmiş hükümetlerin faturası olarak bu millet, bu devlet bu parayı ödemek zorunda kaldı. Şuanda döviz ile kasalar dolu 133 milyar döviz var. İMF bize geçmişte borç vermiş. Fakat borçlar o kadar çoğalmış ki biz 23,5 milyar dolar borç devir aldık. Borçlu olunca belin bükük oluyor. Türkiye'nin de borcu vardı ve boynu büküktü. İMF dünyada kriz olunca bize geldiler ve 'antlaşmayı imzalayın' dediler. Ama Başbakanımız ağır şartları olan bu antlaşmayı imzalamadı ve dik durdu. Biz İMF'ye boyun eğmedik. İMF, 'borcunuzu ödeyin' dedi. Başbakanımız da 'vadesi gelen borcumuz ödeyeceğiz' dedi ve Allah'a şükür borçlarımızı ödedik. 14 Mayıs'ta son borcumuzu ödedik ve şuanda onlar bizden borç istiyorlar. Gururu duyacağınız bir hükümetiniz, iftihar edeceğiniz bir başbakanınız var."

16 BİN KİLOMETRE BÖLÜNMÜŞ YOL YAPTIK

Bütün Türkiye'de eğitimden, sağlığa, ulaşımdan, çevreye kadar her alanda dolu dizgin yatırımların devam ettiğini ve adeta bütün Türkiye'nin şantiye gibi olduğundan bahseden Bakan Eroğlu, şöyle konuştu:

"16 bin kilometre bölünmüş yollar yaptık, havayolları, halkın yolları oldu. Hızlı tren seferlerini başlattık. Hızlı trende birinci etap olan Ankara-Afyonkarahisar hattının temelini attık, hızla ilerliyor. Artık Afyonkarahisar'ı İstanbul'a yaklaştırdık. Bütün yollar artık Afyonkarahisar'a çıkıyor. Türkiye'de üniversitesi olmayan kent kalmadı. Fatih projesi gibi projelerle gençlerimizi geleceğe hazırlıyoruz. Sağlık sisteminde büyük dönüşümler yaptık eskiden devlet hastanelerinde bir odada 15 kişi kalıyordu, ilaç alamda büyük sıkıntılar yaşanıyordu. Ama şimdi herkes istediği hastanede muayene oluyor, istediği yerden ilacını alabiliyor. Artık soygunların önünü kestik ilaçlarda yolsuzlukları bitirdik."

TESİSLER İLE ÇİFTÇİLERE 7,5 MİLYON TL EK GELİR SAĞLANACAK

Konuşmaların ardından, Çay- Deresenek Regülatörü ve Sulaması, Çay-Karamık-Karacaören-Pazarağaç Göleti ve Sulaması, Çay- Karamık Göleti ve Sulaması ile Çay-Eber 2. Kısım Taşkın Koruma tesislerinin temeli Bakan Eroğlu ile birlikte beldelerle kurulan canlı yayın bağlantıları ile atıldı.

Yaklaşık 26 milyon TL'ye mal olacak projelerin tamamlandığı zaman, 8 bin dekara yakın tarım alanının sulamaya açılacağı ve çiftçilere ortalama 7,5 milyon TL artı gelir sağlanacağı kaydedildi. - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Cumhuriyet Halk Partisi Kemal Kılıçdaroğlu Veysel Eroğlu Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title