Haberler

Orman ve Su Işleri Bakanı Eroğlu

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "İhale lobisinin hortumları vardı.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "İhale lobisinin hortumları vardı. Bir gölet 22 yılda 45 milyona bitiyordu. Aynı göleti 30 metre yükseklikte 18 ayda sulaması dahil 4.5 milyon liraya bitiriyoruz. 45 milyon lira nerede 4.5 milyon lira nerede. İhale lobisinin hortumu da Bolu baltası ile kesildi." dedi.

Eroğlu, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü'ne ait 6 adet yatırımın temelini atmak ve yine DSİ'ye ait 2 tesis, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü'ne ait 1 adet tesis ile Orman Genel Müdürlüğü'nün ormancılık ve ağaçlandırma çalışmalarının açılışını gerçekleştirmek için Bolu'ya geldi.

17 Temmuz Spor Salonu'nda düzenlene temel atma, açılış ve sertifika töreni öncesinde konuşan Eroğlu, 15 Temmuz'da gerçekleşen darbe girişimine değindi.

Eroğlu, tarihin en alçak, hain ve kanlı terör örgütü olan Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'da bir darbe girişiminde bulunduğunu anımsatarak, "Ben 15 Temmuz'da darbe girişimi demiyorum, Türkiye'yi bölme, parçalama teşebbüsüydü. Ama milletimizin kahramanlığı, Recep Tayyip Erdoğan'ın cesareti, dirayeti, bakanlarımızın, siyasi partilerimizin tamamının karalılığı neticesinde bu darbe girişimi püskürtüldü. Bende bu milletin kahramanlığı ile gurur duyuyorum." diye konuştu.

15 Temmuz'un sadece Türk tarihine değil dünya tarihine geçecek bir kahramanlık destanı olduğunu vurgulayan Eroğlu, "Bu kahramanlık destanını bu millet yazdı. Allah razı olsun. Bende bu kahraman milletin bir ferdi olmaktan dolayı gurur duyuyorum. İnşallah bundan sonra böyle bir darbe teşebbüsü olmaz. Göğsünü tanka, mermiye siper edecek 79 milyon vatandaşımız var. Dolayısı ile artık hainlere geçit yok. Türkiye'de, bu topraklarda şanlı bayrağımız ilelebet dalgalanacak. Hiç kimse Türkiye'nin önünü kesemeyecek. Allah'ın izniyle, Cenabı Allah'ın lütfü, himmeti, ihsanıyla Türkiye çok daha büyüyecek." değerlendirmesinde bulundu.

Veysel Eroğlu, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100'üncü yılında Türk milletinin bir destan daha yazarak, dünyadaki en büyük ilk 10 ekonomisi arasına gireceğini belirtti.

"Bu millete küresel bir güç olmak yakışır"

Konuşmasında gençlere seslenen Eroğlu, şunları söyledi:

"Geçler sizinde büyük hedefiniz var. İstanbul'un fethinin 600'üncü yılı 2053 yılında kutlanacak. İşte o tarihte bu bayrak daha da zirveye dikilecek Allah'ın izni ile. Üçüncü büyük hedef, o da Malazgirt Zaferi'inin bininci yılı. Ne muhteşem bir zafer. Sultan Alpaslan ve onun yiğit askerinin ruhu şad, mekanları cennet olsun. 26 Ağustos 1071'de bir cuma sabahı kefenini giyerek, kendisinden çok daha kalabalık olan bir orduyu, düşman ordusunu perişan etti. Büyük bir kahramanlık destanı yazdı. Anadolu'nun kapsını bizlere açtı. Bin yıldır bu topraklar bizim. Nice bin yıllarda bizim olacak Allah'ın izniyle. Yeni doğacak çocuklar da Türkiye'yi büyük bir küresel güç yapacak. Biz o tarihleri göremeyeceğiz. Allah'ın izni ile bu küresel güç olma destanını da o tarihten önce yazacak. Bu millet büyük bir millet. Şanlı bir tarihimiz var. Bu millete küresel bir güç olmak yakışır. Başka şeye gerek yok."

Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın Bolu'da gerçekleştirdiği ve ilerleyen dönemlerde yapmayı planladığı yatırımlar hakkında bilgi veren Eroğlu, Türkiye'nin artık eskisi gibi olmadığına dikkati çekti.

Eski Türkiye'de bir dere ıslahının en az 12 yılda bittiğine işaret eden Eroğlu, "Şimdi Allah nasip ediyor biz bir göleti 18 ayda bitiriyoruz. Sulaması dahil. Dere ıslahını en geç 2 yılda bitiriyoruz. Barajı en geç 3-4 yılda tamamlıyoruz. Koca dev barajları. Çünkü orman ve Su İşleri Bakanlığını sloganı şudur. Orman ve Su İşleri Bakanlığı zamanla yarışıyor. Zamanla yarışıyoruz." dedi.

Eroğlu, gerçekleşen yatırımların vatandaşların verdiği vergiler sayesinde çok hızlı bir şekilde tamamlandığını dile getirerek, şöyle konuştu:

"Para sıkıntımız yok. Devletin parası bol. Sizin verdiğiniz vergilerin eski Türkiye'de yüzde 86'sı faiz lobisi tarafından hortumlanıyordu. Yüzde 86'sı. Müteahhitler, devletin parası bol artık. Çünkü faiz lobisinin hortumları Bolu testeresi ile kesildi. İhale lobisinin hortumları vardı. Bir gölet 22 yılda 45 milyona bitiyordu. Aynı göleti 30 metre yükseklikte 18 ayda sulaması dahil 4,5 milyon liraya bitiriyoruz. 45 milyon lira nerede 4,5 milyon lira nerede. İhale lobisinin hortumu da Bolu baltası ile kesildi. Bir de ilaç lobisinin hortumu vardı. O da çok büyük bir hortumdu. Geçen aynısından aldım, 2002 yılında da çocuklar için almıştım. 63 milyondu, 63 lira, geçen gün de aynı antibiyotikten aldım 9 liraya düşmüş. Bu para nereye gidiyordu? Sizin cebinizden çıkıyordu. Onlar da kesildi. Artık milletten aldığımızı millete hizmet olarak sunuyoruz. Zira bize havadan altın veya dolar yağmıyor. Ancak sizlerin alın teriyle ödediğiniz vergileri sizin hizmetiniz için kullanıyoruz."

Konuşmaların ardından toplam yatırım bedeli 41 milyon lira olan 10 adet tesisin temeli atıldı. Bu arada 5 aileye gelir getirici tür sertifikası, 11 aileye de Orköy sertifikası verildi.

Törene, Bolu Valisi Aydın Baruş, AK Parti Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü, Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Orman ve Su İşleri Bakanlığının bünyesinde bulunan kurumların genel müdürleri ve yetkilileri ile vatandaşlar katıldı.

Veysel Eroğlu, törenin ardından spor salonunun bahçesine çam fidanı dikti ve vatandaşlara değişik türlerdeki ağaç fidanları dağıttı.

Daha sonra Bolu Valiliğini ziyaret eden Eroğlu, burada da Vali Aydın Baruş, AK Parti Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, bakanlığı bünyesinde bulunan kurumların genel müdürleri ve ilgili kurumların yetkilileri ile toplantı yaptı.

Kaynak: AA / Güncel

Milli Parklar Genel Müdürlüğü Orman Genel Müdürlüğü Veysel Eroğlu Bolu Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title