Haberler

Orgeneral Büyükanıt'ın Mısır Ziyareti

Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinde, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın 14-17 Nisan arasında yaptığı Mısır ziyaretine ilişkin bilgi verildi.

Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinde, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın 14-17 Nisan arasında yaptığı Mısır ziyaretine ilişkin bilgi verildi. Açıklamada, iki ülke arasında "askeri ilişkilerin ve iş birliğinin geliştirilerek daha da ileriye götürülmesi konusunda" imzalanan Mutabakat Muhtırasının önemine değinildi.

Mısır Savunma ve Askeri Üretim Bakanı Mareşal Muhammed Hüseyin Tantavi'nin daveti üzerine Mısır'ı ziyaret eden Orgeneral Büyükanıt'ın Mısır Arap Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Muhammed Hüsnü Mübarek, Mısır Silahlı Kuvvetler Komutanı ve Savunma ve Askeri Üretim Bakanı Mareşal Muhammed Hüseyin Tantavi'yi makamlarında ziyaret ettiğinin belirtildiği açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, heyetler arası görüşmeye katılmış, Meçhul Asker ve Enver Sedat Anıtı ile Kahire Türk Şehitliğine çelenk koymuştur.

Bu ziyaret esnasında, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt ve Mısır Silahlı Kuvvetler Komutanı ve Savunma ve Askeri Üretim Bakanı Mareşal Muhammed Hüseyin Tantavi, askeri ilişkilerin ve iş birliğinin geliştirilerek daha da ileriye götürülmesi konusunda mutabık kalmışlardır. Bu yöndeki ortak anlayışı içeren Mutabakat Muhtırası 16 Nisan 2008 tarihinde imzalanmıştır.

Bu muhtıranın imzalanması ile iki ülke Silahlı Kuvvetleri arasındaki askeri ilişkilerin büyük bir ivme kazanacağı değerlendirilmektedir."

Sitede ayrıca Genelkurmay Başkanı Orgeneral Büyükanıt'ın Mısır ziyaretinden çeşitli fotoğraflara da yer verildi.(ANKA)

(ÜNS/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

title