Haberler

Online Turizm Devri Başlıyor

İnternet Dünyası, Tüm İş Alanlarını Olduğu Gibi Türkiye Turizmini de İçine Almış Durumda. Hayalini Kurduğunuz Tatilin Tüm Organizasyonunu İnternet Üzerinden Yapabiliyor Hatta Kalacağınız Otel Odasına Kadar Bilgisayarınızın Ekranından Görebiliyorsunuz. Gelişen Teknoloji, Pazarlama Yöntemlerini Süratle Değiştirirken Turizm Sektörü de İnternet Üzerinden Tanıtıma, Satış ve Pazarlamaya Hız Verdi.

İnternet dünyası, tüm iş alanlarını olduğu gibi Türkiye turizmini de içine almış durumda. Hayalini kurduğunuz tatilin tüm organizasyonunu internet üzerinden yapabiliyor hatta kalacağınız otel odasına kadar bilgisayarınızın ekranından görebiliyorsunuz. Gelişen teknoloji, pazarlama yöntemlerini süratle değiştirirken turizm sektörü de internet üzerinden tanıtıma, satış ve pazarlamaya hız verdi.

E-Travel-Turkey 'Go Online' eğitim seminerleri ile değişen dünya için yeni turizmciler yetiştirmeyi hedefliyor. Bu seminerle turizmcilere online rezervasyon, e-marketing ve internet üzerinden reklam konuları hakkında bilgi verilecek. Seminerler ilk olarak Antalya, İstanbul, İzmir gibi turizm merkezlerinde gerçekleştirilecek.

GOOGLE ANTALYA'DA

Seminerde Google.com.tr ve Microsoft partneri Bilge Adam'dan Burçak Çakıroğlu, "İnternet Uygulamaları Kurumsal Çözümler ve Eğitimler" konusunda turizmcilere bilgi verecek. Digital Graphics'den Özgür Deniz Aydın, "SEO, SEM, Google AdWord", Altar Kartal "Online Reklam, e-Business ve Başarı hikayeleri" ile turizmcileri online sisteme hazırlayacak. Kursiyerler Ali Yılmaz'ın "Var Olmak veya Var Olmamak" ikilemini dinleyecek ve Çiğdem Canatan'dan "Google Analytics Raporlama Sistemi'ni öğrenecekler.

Medya Net'ten Kıvanç Odabaşı, internette nasıl müşteri kazanılacağı konusunda turizmcilere ipuçları sunacak. Gezisitesi.com'dan Alkın Yöney, E-Travel Teknoloji Şireti'nden Celal Uysal da, Turizm Online Bilgi Bankası ile seminerde yer alacak.

28 ŞUBAT'TA BELEK

İlk seminer, 28 Şubat günü Antalya Belek'te Kempinski Otel'de gerçekleşecek. E-Travel-Turkey 'Go Online' eğitim seminerleri İstanbul'da Çırağan Kempinski Otel'de 29 Şubat Cuma günü ve İzmir Hilton Hotel'de 1 Mart Cumartesi günü devam edecek. Eğitim alan profesyonel turizmcilere katılım belgesi verilecek.

E-travel Teknoloji Türkiye Temsilcisi Celal Uysal, dünyada gelişmekte olan internet marketingin önemini bu seminerlerin ön plana çıkaracağını belirtirken "Turizm sektörünün çok daha fazla tanınır hale gelmesini ve ulaşılabilirliğini anlatmak amacındayız" dedi. Otellerin satış departman sorumlularının, internet üzerinden satış ve tanıtım eğitimi alması gerektiğini belirten Uysal, şunları söyledi: "Bu sayede dünya turizm hareketinden Türk turizm sektörü de geri kalmayacaktır. En az maliyetle daha çok

müşteriye ulaşabilme imkanı var, müşteri de tatil için aradığı kriterlere uygun tesisi işletmeyi rahatlıkla inceleyebiliyor."

(AT-HO-E)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title