Haberler

"Oktay'ımı Şehit Ettiler"

Mardin'de şehit düşen Astsubay Başçavuş Oktay Aydoğan'ın Ankara'daki baba evinde yas var.

Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde PKK'lı teröristlerin otomobiline açtığı ateşle şehit düşen Astsubay Başçavuş Oktay Aydoğan'ın Ankara'daki baba evinde yas var. Ailenin evinin bulunduğu mahalle Türk bayraklarıyla donatılırken, taziyeleri kabul eden baba Kahraman Aydoğan, kendisini ziyaret eden askerleri göstererek, "Oktay'ımı şehit ettiler, arkasında binlerce Oktay var" dedi.

Dün saat 22.30 sıralarında Nusaybin'in Lozan Caddesi üzerindeki Yıldırım İlköğretim Okulu önünde meydana geldi. İçerisinde İlçe Jandarma Karakol Komutanı Astsubay Başcavuş Oktay Aydaoğan ile sivil memur Rıfat Un'un bulunduğu otomobil, cadde üzerinde pusu kuran PKK'lı teröristlerce çarpraz ateşe tutuldu. Teröristler saldırıdan sonra olay yerinden kaçtı. Saldırıda dilek deşik olan otomobilde bulanan Astsubay Oktay Aydoğan şehit olurken, yanındaki sivil memur Rıfat Un yaralandı. Yaralı Un, Nusaybin Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Ankara'nın Haymana nüfusuna kayıtlı olan, evli ve 2 erkek çocuk babası Astsubay Başçavuş Oktay Aydoğan'ın şehit haberi, Keçiören Bademlik Mahallesi Şehit Osman Eroğlu Sokak'taki babaevine ateş düşürdü.

Ailenin evi, bu sabah erken saatlerden itibaren taziyeye gelenlerle dolup taştı. İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Ali Osman Gürcan da aileyi yalnız bırakmayıp, taziyelerini iletti. Askerlerin kendilerini yalnız bırakmamasının acılarını hafiflettiğini belirten baba Kahraman Aydoğan, "Bir Oktay'ım gitti, hepsi burada" dedi.

Şehit asker Oktay Aydoğdu'nun 1 Aralık'ta Ankara'ya gelerek ev alıp, 2 ay sonra emekli olduktan sonra buraya yerleşeceği öğrenildi.

Şehit asker Aydoğdu için Keçiören Belediyesinin taziye çadırı kurduğu sokakta, bir ambulans da hazır bekletildi. Taziyeleri kabul eden baba Kahraman Aydoğan, "Diyecek bir kelime bulamıyorum, içim yanıyor. Yapanları Allah kahretsin. Elbet bir gün belalarını bulacaklar. Allah'a şükürler olsun ordumuz yok edecek onları, kökünü kazıyacak. Oktay'ımı şehit ettiler, arkasında binlerce Oktay var" dedi.

Oğluyla son kez telefonla geçen pazar akşamı konuştuğunu belirten Kahraman Aydoğdu, "Oktay'a 'Gelmiyor musun oğlum?' dedim. 'Baba izin aldım, ayın birinde geliyorum' dedi. 'İyi misin, nasılsın oğlum' diye sordum, 'Elhamdülillah çok iyiyim baba' dedi. Sürekli bu kelimeyi kullanır, şükrederdi. Bir günden bir güne isyanı yoktu. Kimsenin aleyhinde konuşmazdı. Sonunda şehit ettiler" diyerek gözyaşı döktü.

Şehit Astsubay Oktay Aydoğan'ın acılı eşi Nurten Aydoğan ve çocukları 16 yaşındaki Bedirhan ve 6 yaşındaki Batuhan da Ankara'ya geldi.

Şehit askerin annesi Zeliha Aydoğdu da sürekli gözyaşı dökerken, Bursa'da bulunan abla Sebiha ise haber verilmeden getirildiği baba evinin önünde bekleyen kalabalığı ve bayrakları görünce, acı durumu anlayıp yere yığıldı. Yakınlarının sakinleştirmeye çalıştığı şehit astsubayın ablası Sebiha'nın yanına gelen diğer kardeşi Sevgi Aydoğan gelip, hıçkırıklarla "Abla, ağabeyim Oktay gitti' dedi.

Şehit Astsubay Başçavuş Oktay Aydoğan'ın cenazesi, yarın öğlen namazının ardından Kocatepe Camii'nde kılınacak cenaze namazından sonra askeri törenle Cebeci Şehitliği'nde toprağa verilecek. - Ankara

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Kürt kökenli vatandaşlarla yapılan ankette çarpıcı sonuçlar! Listede Demirtaş ve İmamoğlu yarışı var

Kürt kökenli vatandaşlarla yapılan ankette çarpıcı sonuçlar! Listede Demirtaş ve İmamoğlu yarışı var

İsrailli temsilci, Birleşmiş Milletler'in Filistin kararını imha makinesine attı

İsrailli temsilci, Birleşmiş Milletler'in Filistin kararını imha makinesine attı

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

title