Haberler

Öğretmenlere Önemli Mesaj

Güncelleme:

Beden Eğitimi Öğretmenleri Ders Saati İçin Eylem Yaparken Resim ve Müzik Öğretmenlerinden Ses Çıkmayışına Sendika Tepki Gösterdi.

Beden eğitimi öğretmenleri ders saati için eylem yaparken resim ve müzik öğretmenlerinden ses çıkmayışına sendika tepki gösterdi.

BEDEN Eğitimi, Resim ve Müzik derslerinin tüm liselerde “seçmeli zorunlu ders” yapılarak ders saatlerinin azaltılmasına beden eğitimi öğretmenleri eylemlerle tepki gösterirken, aynı mağduriyeti yaşayan diğer iki branş öğretmenlerinin sesinin çıkmaması dikkat çekti. Eğitim Sen 6 Nolu Şube Başkanı Mehmet Çetin, “Beden Eğitimi öğretmenlerinin 17 Ekim günü Ankara’da yapacakları eylemi destekliyoruz. Resim ve Müzik öğretmenlerini de kendi branşlarıyla ilgili hak gaspına tepkiye çağırıyoruz” dedi.

Üç farklı branş

Eğitim Sen şubeleri dönem sözcüsü Mehmet Çetin, Beden Eğitimi Öğretmenleri Derneği Başkanı Bülent Pamuk’un ve diğer şubelerin yöneticilerinin katıldığı basın toplantısında, “Üç farklı branşı tek ders saati ile karşılamanın, bu üç branşa Bakanlık tarafından nasıl bakıldığını anlamak için yeterlidir” dedi. Çetin, bu üç dersten sadece birinin seçilecek olmasının “ortak derslerin zorunlu olması” ilkesiyle çeliştiğini kaydetti.  Bu uygulamanın eğitimcilerin mağduriyetlerinin yanısıra öğrenciler cephesinde de ciddi olumsuzluklar yaratacağını belirten Çetin, şöyle konuştu:

Hak gaspına çağrı

“Bu üç dersten birisini seçmesi diğer branşları olumsuz etkileyecek, bunun en somut sonucu bu branşlarda öğretmen ataması ya çok az yapılacak ya da hiç yapılmayacaktır. Bakanlığın öğretmen atamaları politikası bu görüşümüzü doğrular niteliktedir. MEB daha şimdiden çok sayıda olumsuzluk yaratmış olan bu uygulamadan yaşanan mağduriyetlere yenileri eklenmeden derhal vazgeçmelidir. Beden Eğitimi öğretmenlerinin 17 Ekim günü Ankara’da yapacakları eylemi destekliyoruz. Resim ve Müzik öğretmenlerini de kendi branşlarıyla ilgili hak gaspına çağırıyoruz.”

Sorun ders ücreti

Beden Eğitimi Öğretmenleri Derneği Başkanı Bülent Pamuk da sorunlarının alamayacakları ek ders ücretinden kaynaklanmadığını söyledi. Pamuk, resim ve müzik öğretmenlerinin de aynı mağduriyeti yaşadığını ancak dernek ya da sendika çatısı altında örgütlenmedikleri için seslerini çıkaramadıklarını kalydetti. Pamuk, eylemlere devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ege

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title