Haberler

Öğretmenler Öğrenci Öğrenciler Öğretmen Oldu

Türkiye'de İlk Kez Uygulanan 'Yerimde Olsaydın' Empati Projesi Kapsamında İnegöl Anadolu Lisesi'nde Yönetimin Öğrencilerin Eline Geçmesi, Öğretmenlerinde Öğrencilerin Masalarına Oturmalı İlginç Bir Tablo Oluşturdu.

Türkiye'de ilk kez uygulanan 'Yerimde Olsaydın' Empati Projesi kapsamında İnegöl Anadolu Lisesi'nde yönetimin öğrencilerin eline geçmesi, öğretmenlerinde öğrencilerin masalarına oturmalı ilginç bir tablo oluşturdu.

İnegöl Anadolu Lisesi'nde öğretmenler öğrenci, öğrenciler ise 24 saatliğine öğretmen oldu. Yıllar sonra öğrenci masalarına oturan öğretmenler, sorulan sorulara cevap vermek için parmak kaldırmak zorunda kaldı. Görevlerine iyi çalışarak bir günlüğüne öğretmen olan öğrenciler ise gün boyunca önemli bir eğitim hizmeti yerine getirmenin mutluluğunu yaşadılar.

 İnegöl Anadolu Lisesi Müdürü Yusuf Şevki Yücel'in yerine görevi bir günlüğüne devralan 6'ncı sınıf öğrencisi Eda Döğenci'yi İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk makanında ziyaret ederek yıl sonu ödenekleri hakkında bilgi aldı. Müdür Baştürk sınıflara girerek eski ve yeni öğretmenleri sınıflarda soru sorarak test etti.

 Baştürk, "Öğretmenliğin ne kadar kutsal bir meslek olduğunu şimdi anlamış bulunmaktasınız, size bu imkanları bir günde olsa sağlayan ve sizlerin sorunlarını öğrenmek için öğrenci sıralarına geçen tüm öğretmenlerimi kutluyorum. Bu sebeple sizlerin sıkıntılarınızı daha iyi öğrenip ona göre davranışlar sergileyeceklerdir. Sizlerde bu sayede, öğretmenliğin ne kadar kutsal ve zor bir meslek olduğunu öğrenmiş bulunmaktasınız. Ben İlçe Milli Eğitim Müdürü olarak sizleri kutluyorum " dedi.

 Empati programı kapsamında öğrenci olan öğretmenler öğrenciliğin çok zevkli olduğunu ifade ederek öğrencilere, "Bugünlerin kıymetini çok iyi bilmelisiniz. Yarınlara umutla bakabilmenin yolu bu sıralardan geçiyor." diyerek öğretmenler bir günlüğüne de olsa öğrenci oldukları zamanları hatırladıklarını söylediler.

 Okul Müdürü olan 6 ncı sınıf öğrencisi Eda Döğenci, "Sabah 8.30'da kutsal bir meslek olan müdürlük görevini müdürümüzden devraldım. Müdür yardımcılarının yardımı ile yeni öğrencilerimizi sınıflara aldık. Dördüncü ders saatinde İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Mehmet Baştürk sınıfları gezdiler ve yeni öğrencilerimizin ve yeni öğretmenlerimizin durumunu yerinde incelediler. Ben bugün burada öğretmenliğin, öğrenciliğe göre sorumluluğu çok büyük ve stresli bir meslek olduğunu anladım . Ben öğrenci olduğum için kendimi çok şanslı hissediyorum. Çünkü sadece ders çalışıp geziyoruz. Ama öğretmenlik öyle bir şey değil çok zor bir meslek. Bana ve arkadaşlarıma bu imkanları tanıyan öğretmenlerimize çok teşekkür ederim " diye konuştu.

İnegöl Anadolu Lisesi Müdürü Yusuf Şevki Yücel ise, "Bugün sabah bir öğrenci gibi sıraya girdik. Öğrencilerimiz gayet güzel bir şekilde öğretmen kıyafetlerini giyerek, görev yerlerine geçtiler. Bizde derslere bir öğretmen değil de bir öğrenci edasında geçtik. Burada gördüm ki öğrenciler derslerine çok iyi hazırlanmışlar bizleri bir öğrenci gibi tahtaya kaldırarak sorular sordular bizlerde sorularına cevaplar verdik. Ayrıca bir anlıkta olsa öğrencilik anılarımız kabardı ve sınıf içinde kendimizi öğrenci hissederek hareketlerde bulunduk, yeri geldi öğretmenlerimiz tarafından uyarıldık. Biz burada öğrencilerin sıkıntılarını bizzat yaşayarak gördüm, öğrencilerimiz de bizlerin görevlerimizin ne kadar zor olduğunu anladılar. Her şeye rağmen unutulmaz ve çok eğlenceli bir gün geçirmiş bulunduk " dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Eğitim

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title