Haberler

Öğretmenler 18 Aralık'ta Alanlarda

Eğitim-Sen, Kurban Bayramı'nda ek ders ücretlerinin kesilmesi nedeniyle 18 Aralık Salı günü, öğretmenlerin "tüm imkanlarını kullanarak alanlara çıkıp, yürüyüş ve basın açıklaması" yapma kararı aldı. Eğitim-Sen Genel Başkanı Alaaddin Dinçer, 18 Aralık'ta, Kurban Bayramı tatilinin hafta içine denk gelmesi nedeniyle, ek ders ücretlerinin tam gün kesilmesini, alanlarda protesto edeceklerini söyled...

Eğitim-Sen, Kurban Bayramı'nda ek ders ücretlerinin kesilmesi nedeniyle 18 Aralık Salı günü, öğretmenlerin "tüm imkanlarını kullanarak alanlara çıkıp, yürüyüş ve basın açıklaması" yapma kararı aldı.

Eğitim-Sen Genel Başkanı Alaaddin Dinçer, 18 Aralık'ta, Kurban Bayramı tatilinin hafta içine denk gelmesi nedeniyle, ek ders ücretlerinin tam gün kesilmesini, alanlarda protesto edeceklerini söyledi.

Dinçer, düzenlediği basın toplantısında, Bakanlık düzeyinde yaptıkları görüşmelerde bu mağduriyetin giderilmesini istediklerini ancak sorunun çözümü için herhangi bir gelişme olmaması nedeniyle Türkiye çapında eylem kararı aldıklarını kaydetti.

Dinçer, "18 Aralık günü, bu haksız uygulamaya karşı tüm öğretmenler, her türlü olanakları kullanarak alanlara çıkıp, yürüyüş ve basın açıklamaları ile ek ders ücretlerindeki mağduriyetin giderilmesini isteyeceklerdir" diye konuştu.

-DİNÇER: "DEVLET EĞİTİMİ GÖZDEN ÇIKARDI"-

Alaaddin Dinçer, yarın TBMM Genel Kurul'unda görüşülecek olan "2008 Yılı Eğitim Bütçesi" ile ilgili değerlendirmelerde de bulundu.

Dinçer, 2008 yılında Milli Eğitim Bakanlığı'na ayrılan miktarın sadece zorunlu ihtiyaçları karşıladığını belirterek, "2008 eğitim bütçesi eğitimin niteliğini yükseltmek adına umut vermemektedir. MEB'e bütçeden ayrılan pay, devletin artık kamusal eğitimi gözden çıkardığını gösteriyor" dedi. Dinçer, GSMH'den eğitime ayrılan payın, 2008'de bir önceki yıla göre azaldığını belirtti. 2007 yılında eğitime 21.3 milyar YTL ayrılırken bu yıl 22.9 milyar YTL olarak belirlendiğini söyleyen Dinçer, böylece eğitime ayrılan bütçenin GSMH'ya oranının yüzde 3.33'den 3.1'e gerilediğini ifade etti.

MEB bütçesinin yüzde 67'sinin personel giderleri için ayrıldığını belirten Dinçer, personel giderlerinin artıyor gibi görünse de milli gelir içindeki payının düşürülmesinin hedeflendiğini savundu.

Öngörülen bütçenin sadece zorunlu harcamaları karşılayacağını ve eğitim sisteminin yine sorunlarla baş başa bırakılacağını kaydeden Dinçer, "MEB'e bütçeden ayrılan pay, devletin artık kamusal eğitimi gözden çıkardığını gösteriyor" dedi. (ANKA)

(BT/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title