Haberler

Öğrencilerden Şehit Ailelerine Yardım

Kütahya'da, Fuat Paşa İlköğretim Okulu Öğrencilerinin Şehit Aileleri İçin Başlattığı Yardım Kampanyasında 250 YTL Toplandığı Bildirildi. Yaklaşık 200 Öğrenci, Okulun Salonuna Konulan Yardım Sandığına Harçlıklarını Atarak, Şehit Aileleri İçin Sefer Oldu.

Kütahya'da, Fuat Paşa İlköğretim Okulu öğrencilerinin şehit aileleri için başlattığı yardım kampanyasında 250 YTL toplandığı bildirildi. Yaklaşık 200 öğrenci, okulun salonuna konulan yardım sandığına harçlıklarını atarak, şehit aileleri için sefer oldu.

Okul Müdürü Emin Gül, son aylarda artış gösteren terör olaylarının toplumun herkesimin de yankı bulmaya başladığını söyledi. Şehit ve gazi ailelerine yönelik yapılan yardımları içeren yayınların sıkça televizyon ve gazetelerde görülmeye başladığını hatırlatan Gül, okullarında eğitim gören öğrencilerin de bu yayınlardan etkilendiğini ifade etti. Okulda öğrencinin bir kampanya düzenleme fikri ile kendisine başvuru yaptığını belirten Gül, "Öğrencilerin kararlı olduklarını ve zaten bir miktar yardım

topladıklarını görünce konuyu ilçe kaymakamımıza ve milli eğitim müdürümüze ilettim. Onların da onay vermesiyle böylece bir kampanya başlatılmış oldu. Başlatılan bu kampanya öğrencilerimizin iyi birer insan olarak yetişmeleri, milli ve manevi duyguları benimsemeleri adına güzel bir faaliyet oldu. Bu çalışma biz öğretmenleri de onurlandırdı ve gururlandırdı. Öğrencilerimi böylesine önemli bir konuda çalışma yaptıkları için kutuluyorum" dedi.

Başlatılan kampanya çerçevesinde üç sınıf öğrencilerinin kendi aralarında 250 YTL topladığını açıklayan Gül, toplanan yardımların öğretmenler nezaretinde bankaya yatırıldığını söyledi.

Öğrenciler de şehit ailelerine yardım etmenin sevincini yaşadıklarını belirtti.

(EFE-MŞ-MEF-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

title