Haberler

Öğrencilerden 3 Polis Hakkında Suç Duyurusu

Beşiktaş'ta Öğrencilerle Polis Arasında Çıkan Olaylarda Gözaltına Alınan 2 Kız Öğrencinin, Polisin Şiddet ve Tacizine Maruz Kaldığını İddia Ettiler.

Üniversiteli Kadın Kolektifi üyeleri, Beşiktaş'ta öğrencilerle polis arasında çıkan olaylarda gözaltına alınan 2 kız öğrencinin, polisin şiddet ve tacizine maruz kaldığını iddia ettiler.

Olay günü gözaltına alınan öğrenciler Nida Karabağ ve Bircan Birol, gözaltında üst araması yapan 2'si kadın 3 polis hakkında, "Görevi kötüye kullanma", "Cinsel saldırı" ve "tehdit" suçlarından savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 27 Ocak 2011 tarihinde Erzurum'da öğrencilerle bir araya gelişini Beşiktaş'ta protesto etmek isteyen gruba polis müdahale etmiş ve 29 öğrenci gözaltına alınmıştı. Gözaltında "polisin şiddetine ve tacizine" maruz kaldıklarını iddia eden 2 öğrenci, 3 polis hakkında suç duyurusunda bulundu.

"AKP ELİNİ BEDENİMDEN ÇEK"

Üniversiteli Kadın Kolektifi üyesi yaklaşık 25 kişi Sultanahmet'te bulunan Mehmet Akif Ersoy Parkı'nda toplandı. "AKP elini bedenimden çek", "Kadınlar susmuyor, tacize dur diyor" şeklinde slogan atan grup,"Gözaltında tacize son", AKP'nin polisi elini üzerimizden çek" şeklinde pankart taşıdı.

"İNSANLIK DIŞI ARAMA YÖNTEMLERİNE BAŞVURULMUŞTUR"

Grup adına basın açıklaması yapan Nida Karabağ, "27 Ocak 2011 Perşembe günü Öğrenci Kolektifleri'nin Erzurum'da gerçekleştirilen Başbakan -Gençlik buluşmasını protosto etmek ve Erzuruma giden üniversitelilerin de toplantıya alınması talebiyle Yıldız Teknik Üniversitesi Beşiktaş kampüsü önünden başlattıkları yürüyüşün önü polis tarafından kesildi. Öğrencilere su ve gaz ile müdahale eden polis 29 öğrenciyide darp ederek gözaltına almıştı. Gazdan etkilenen öğrenciler araç içinde fenalık geçirmiştir. İşkenceyle dolu gözaltı işlemleri Vatan Emniyet Müdürlüğü'de de üst düzeye çıkmıştır. Öğrencilere yapılan üst araması sırasında, insanlık dışı arama yöntemlerine başvurulmuştur" dedi. Olay günü gözaltına alınan öğrenciler Nida Karabağ ve Bircan Birol, gözaltında üst aramalarını yapan 2'si kadın 3 polis hakkında, "Görevi kötüye kullanma", "Cinsel saldırı" ve "Tehdit" iddialarıyla savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Grup, basın açıklamasının ardından olaysız bir şekilde dağıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

Mehmet Şimşek'in açıkladığı kamuda tasarruf paketine CHP'den ilk yorum

Mehmet Şimşek'in açıkladığı kamuda tasarruf paketine CHP'den ilk yorum

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title