Haberler

Öğrenciler, Sınav Öncesi Türbeye Akın Etti

Batman'da, Yüzyıllardır Gelenek Haline Gelen ve Her Yıl Mayıs Ayının 3. Cuma Günü Ziyaret Edilen Kozluk İlçesine Bağlı Zilan Köyünde Bulunan Bir Türbe Öğrencilerin Akınına Uğradı. ÖSS ve Oks Sınavına Hazırlanan Öğrenciler, Başarılı Olmak İçin Dua Ettiler.

Batman'da, yüzyıllardır gelenek haline gelen ve her yıl Mayıs ayının 3. Cuma günü ziyaret edilen Kozluk İlçesine bağlı Zilan Köyünde bulunan bir türbe öğrencilerin akınına uğradı. ÖSS ve OKS sınavına hazırlanan öğrenciler, başarılı olmak için dua ettiler.

Türkiye'nin her bölgesinden insanların geldiği türbeyi yaklaşık 30 bin kişi ziyaret etti. Bazı aileler çocuklarının sınavı kazanmaları için adak adadılar. Diyarbakır'ın Silvan ilçesine bağlı Kızlal köyünden türbeyi ziyaret için gelen 19 kız öğrenci, OKS sınavına hazırlandıklarını ve sınavı kazanmak için türbeyi ziyaret ettiklerini belirtti. Öğrencilerden Murşide Aksoy, Emine Aksoy ve Nebahat Topdemir adlı öğrenciler, "Bu yıl yapılacak OKS sınavına hazırlanıyoruz. Bu arada türbeye gelip dua etmek istedik.

Köy minibüsüyle topluca türbeye geldik" dediler.

ÖSS sınavına girecek olan Emrah Yıldız ve Suat Eker adlı öğrenciler ise sınav öncesi dua etmek için türbeye geldiklerini bildirdi.

Her yaştan insanın akın ettiği türbeye gelen aileler 35 dereceye varan sıcaklıktan korunmak için çadır ve şemsiyelere sığındı. Bazı kişiler ise türbe içinde bulunan ve türbede yatan Zilan Şeyhlerine ait yeşil çuha içindeki kılıcı vücutlarına sürerek romatizma ve bel fıtığı gibi hastalıklarına şifa aradı.

Bu arada bazılarının, hurafe olduğu bilinen türbelere bez asma ya da duvarlara taş yapıştırmaya çalışması dikkat çekti.

(MŞY-ZG-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title