Haberler

Ödemiş ODTÜ Koleji Uluslararası Sınavda

Ödemiş ODTÜ Koleji Okul Müdürü Cengiz Saldıraner, İstanbul'da Gerçekleştirilen Milli Eğitim Bakanlığı Tımms Türkiye Semineri'ne Katıldı

Ödemiş ODTÜ Koleji Okul Müdürü Cengiz Saldıraner, önceki hafta ülke genelinde Milli Eğitim Bakanlığı ve Uluslararası Eğitim Başarılarını Ölçme Değerlendirme Kurumu olan IEA tarafından uygulamaya konulan ve uygulamaya katılacak olan diğer okulların müdürleri ile birlikte İstanbul'da gerçekleştirilen Milli Eğitim Bakanlığı TIMMS Türkiye Semineri'ne katıldı.

Toplam üç gün süren seminer boyunca uygulama hakkında detaylı bilgi ve önceki yılların bulguları değerlendirildi. Seminere katılan okul müdürleri kendi okullarında uygulanacak olan sistem ve dünya genelinde fen ve matematik alanlarında yapılan çalışmalar hakkında bilgi edindi.

Seminer dönüşü açıklama yapan Saldıraner, okul olarak böyle önemli bir uygulamaya dahil oldukları için gurur duyduklarını söyledi.

Ödemiş ODTÜ Koleji olarak uluslararası ölçme değerlendirme kriterlerini okullarında zaten uyguladıklarını dile getiren Saldıraner, 'Okulumuzun böylesi uluslararası bir etkinlikte yer alması ve ülkemizi temsil etmesi, bizler için milli bir onur olmuştur. Bunun yanı sıra yapılacak sınav uygulamasında sevindirici olan en önemli konu ise okulumuzda uygulamakta olduğumuz yapılandırmacı eğitim ve eleştirel düşünce anlayışı ile sınıf içi aktif öğrenme ilkelerine dayalı etkinliklerimiz ve tam öğrenmenin gerçekleşmesindeki anlayışımızdır' dedi.

- TIMMS NEDİR?-

Uluslararası Matematik ve Fen Eğilimleri Araştırması TIMSS (Trends in International Mathematics and Science Study), Uluslararası Eğitim Başarılarını Ölçme Değerlendirme Kuruluşu IEA'nın (International Association for the Evaluation of Educational Achievement) dört yıllık aralıklarla düzenlemiş olduğu 4. ve 8. sınıf düzeylerindeki öğrencilerin matematik ve fen alanlarında kazandıkları bilgi ve becerilerin değerlendirilmesine yönelik uluslararası bir tarama araştırması.

Uluslararası bir proje olan TIMSS, IEA'nın TIMSS-PIRLS Uluslararası Çalışma Merkezi tarafından yürütülüyor.

TIMSS projesine 1999 ve 2007 yıllarında 8. sınıf düzeyinde iki defa katılan Türkiye, 2011 yılında ise 4. ve 8. sınıf düzeylerinde katılacaktır. 2011 yılında TIMSS Nihai Uygulamasına Türkiye'deki 267 okuldan 15 bin öğrenci katılacak olup, dünya çapında 64 ülkeden 300 bin civarında öğrencinin yer alması öngörülüyor.

(DÖ-AYT-ÜNS) - İZMİR

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title