Haberler

Öcalan'ın Özel Terzisi, 6 Kilo Patlayıcı ile Yakalandı

Adana'da 6 Kilo Plastik Patlayıcı, 4 El Bombası ve 12 Elektrikli Fünye ile Yakalanan Yasadışı Bölücü Terör Örgütü Bombacısı 27 Yaşındaki Halit İnan'ın, Eğitim Kamplarında Bölücü Başının Özel Terziliğini Yaptığı Ortaya Çıktı.

Adana`da 6 kilo plastik patlayıcı, 4 el bombası ve 12 elektrikli fünye ile yakalanan yasadışı bölücü terör örgütü bombacısı 27 yaşındaki Halit İnan`ın, eğitim kamplarında bölücü başının özel terziliğini yaptığı ortaya çıktı.

Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, `Xalit` ve `Yusuf` kod adlarını kullanan Halit İnan`ın, cumartesi günü İstanbul`dan Adana`ya yanında plastik patlayıcı ve ateşleme fünyeleri ile Merkez Otogarı`na geldiğini tespit etti. Otogar içinde araştırma yapan ekipler, yanında 22 yaşındaki yeğeni Enes İnan ile birlikte otobüse binmek için bekleyen Halit İnan`ı yakaladı. Gözaltına alınan zanlının çantasında yapılan aramada, 6 kilogram plastik patlayıcı, 12 adet ateşleme fünyesi, 2`sinin içi boşaltılmış 4 el bombası, örgütün seyahat sırasında harcaması için verdiği 215 YTL ve örgütle bağlantıyı sağlamada kullandığı bir cep telefonu ele geçirildi.

Emniyet Müdürlüğü`nde sorgusu yapılan Halit İnan, uzun süre örgütün Irak ve İran`daki kamplarında yer aldığını söyledi. Öcalan`ın özel terziliğini yaptığını belirten İnan, ``Bombalı eylemlerde kullanacak adam kalmayınca bana da eğitim aldırdılar. Eğitimden sonra Türkiye`ye giriş yaptım. Eylem için talimat alınca da Adana`ya geldim. Tanımadığım birisi otogarda paketi bana teslim etti. Bir süre sonra da ekipler tarafından yakalandım. Tarsus`ta oturan yeğenim benim yurt dışında eğitim gördüğümü sanıyor. Tatile geldiğimi söylediğim yeğenimi dikkat çekmemek için yanıma aldım. Birlikte geri İstanbul`a gidecektik`` dedi.

Zanlının ifadeleri üzerine Terörle Mücadele Şubesi`ne bağlı ekipler, eşkali belirlenen bombacının yakalanması için çalışmalar başlatırken, sorguları tamamlanan zanlılar adliyeye çıkartıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title