Haberler

Nilüfer'de 500 Öğrenci Barış Okulunun İnşaatı İçin Seferber Oldu

Birleşmiş Milletler'in (BM) "Bin Yıl Kalkınma Hedefleri" Arasında Bulunan "İlköğretimin Bütün Dünyada Yaygınlaşması ve Herkese Temel Eğitim İmkanı Sağlanması Hedefine Katkıda Bulunmak İçin Nilüfer'de Başlatılan Barış Okulu Projesine, İlçedeki 50 Farklı Okuldan 500 Öğrenci Değişik Faliyetlerle Para Topluyor.

Birleşmiş Milletler'in (BM) "Bin yıl kalkınma hedefleri" arasında bulunan "ilköğretimin bütün dünyada yaygınlaşması ve herkese temel eğitim imkanı sağlanması hedefine katkıda bulunmak için Nilüfer'de başlatılan Barış Okulu Projesine, ilçedeki 50 farklı okuldan 500 öğrenci değişik faliyetlerle para topluyor.

Nilüfer Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, UNICEF Bursa Gönüllüleri, Nilüfer Yerel Gündem 21 ve NİLVAK işbirliği ile yürütülen "Barış Okulu Projesi"ne katılan ve çeşitli etkinliklerle projeye maddi kaynak sağlamaya çabalayan 500 çocuk, haftasonu Arslanlar Kulüp'te düzenlenen etkinlikte bu kez eğlenmek için bir araya geldiler. Bam Teli Programından Tayfun Talipoğlu ile de biraraya gelen öğrenciler çalışmalarını anlattılar. Öğrencilerle Türkiye'ye örnek olan bu çalışmaları hakkında röportajlar yapan Tayfun Talipoğlu, bu arada "Barış Okulu" projesi hakkındaki görüşlerini de aktardı. Nilüfer Belediyesi'nin tahsis ettiği alanda temeli atılan "Barış Okulu" projesinin kendisini çok etkilediğini belirten Talipoğlu, "Bugün burada gördüklerim inanın beni geleceğe dair çok umutlandırdı. Sizlerin yürüttüğü bu proje umarım birilerine örnek olur" dedi.

Pek çok etkinlikte stand açıp UNICEF ürünlerini satarak, gelir getirici pek çok faaliyet yürüterek, geri dönüşebilir atıkları toplayıp bunlardan gelir sağlayarak projeyi yürüten çocukların çok önemli bir iş başardıklarını belirten Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ise, bu çabanın herkese örnek olmasını diledi.Projeye emek veren çocukların keyifli bir gün geçirdiği eğlencenin ardından, aynı gün Zeki Müren Güzel Sanatlar Anadolu Lisesi öğrencileri de Konak Kültürevi'nde açtıkları bir sergi ile yaptıkları resimleri yine Barış Okulu projesi yararına satışa sundular.

Serginin açılışını yapan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, "Bu güzel tablolar Barış Okulu için satışa sunuldu. Çocuklarımız kendi emekleriyle bu okulu inşa ediyorlar. Bu çok onur verici" dedi. Daha sonra sergiyi gezen Mustafa Bozbey, lise öğrencisi Merve Örnek tarafından yapılan Atatürk portresini satın alarak çocukların örnek çabasına destek oldu. 30 eserle açılan sergi, 25 Aralık'a kadar görülebilecek.

(İRF)

17.12.2007 15:07 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

Bakmadan Geçme

Hastanelerde, onaylı randevu dönemi başlıyor! Bakanlık 10 soruda merak edilenleri yanıtladı

Hastanelerde, onaylı randevu dönemi başlıyor! Bakanlık 10 soruda merak edilenleri yanıtladı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title