Haberler

Niksar'da Öğretmenlerden İş Bırakma Eylemi

Tokat’ın Niksar ilçesinde Eğitim-Sen, Türk Eğitim-Sen ve Eğitim-İş sendikalarına bağlı eğitimciler derse girmedi.

Tokat'ın Niksar ilçesinde Eğitim-Sen, Türk Eğitim-Sen ve Eğitim-İş sendikalarına bağlı eğitimciler derse girmedi.

Niksar'da, Eğitim-Sen, Türk Eğitim-Sen ve Eğitim-İş sendikalarına üye eğitimciler, hükümetin eğitim politikalarına tepki göstermek ve öğretmenlerin yaşam zorluklarına dikkat çekmek amacıyla bir günlük iş bırakma eylemi yaptı.

Niksar Teknik ve Endüstri Meslek bahçesinde bir araya gelen grup, adına açıklama yapan Türk Eğitim Sen Niksar ilçe Temsilcisi Metin Karakaş, öğretmenlerin sorunlarına dikkat çekmek için toplandıklarını söyledi. Karakaş, "Bu eylemimiz genel bir eylemdir. Şu anda son uygulama olarak okul yöneticilerinin görevden alınması söz konusu ama bizim eylem kararımızın içerisinde bu son uygulamaya olan tepkilerin dışında, genel anlamda öğretmenlere verilmeyen farklar, vaat edilip de gerçekleştirilmeyen akademik zamlar, 4-C'lilerin kadrolaşması, öğretmenlere angarya iş olarak görülen nöbet görevlerinin ücrete tabi tutulması ve sosyal ve ekonomik haklarımızın genel anlamda sürekli budanması ve şu anda söz konusu olan genel anlamda bütün devlet memurlarına dolayısıyla da öğretmenlere de bir rotasyon söz konusu" dedi.

Eğitim-İş Niksar İlçe Temsilcisi Sait Arslan ise, "Bizim sendikamızın genel merkezimizin almış olduğu karara göre TEOG var, idarecilerin görevden alınması var, rotasyon var ve en sonunda yeni atanan öğretmenlere mülakat sınavının kaldırılması konusunda biz buna itiraz ediyoruz" diye konuştu.

Eyleme destek veren Cumhuriyet Halk Partisi Niksar İlçe Başkanı Zafer Başar da kısa bir açıklama yaptı. - TOKAT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Niksar Tokat Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (2)

YORGUN:

polisler ne yapsın yaşam zorluklarıymış anasını satim 3 ay tatil bayram tatil seyran tatil hala şikayet edin yazık ya

0
1
yanıtYanıtla
SİMGE:

BİRBİRLERİNİ BULMUŞLAR SİYAM ÜÇÜZLERİ

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title