Haberler

Nijerya'da Petrol Boru Hatlarına Yönelik Saldırılar

Nijerya'nın güneyindeki Delta bölgesinde petrol boru hatlarına saldırı düzenleyen "Nijer Deltası İntikamcıları" adlı grup, ancak belli şartlar altında hükümetle masaya oturabileceklerini duyurdu.

Nijerya'nın güneyindeki Delta bölgesinde petrol boru hatlarına saldırı düzenleyen "Nijer Deltası İntikamcıları" adlı grup, ancak belli şartlar altında hükümetle masaya oturabileceklerini duyurdu.

Grubun sözcüsü Mudoch Agbinibo, yaptığı yazılı açıklamada, petrol boru hatlarına saldırıları sonlandırmak için yapacakları görüşmeler süresince zarar gören boru hatlarının tamir edilmemesi de dahil bir dizi şart sıraladı.

Müzakerelerde tarafsız ara bulucuların yer almasını talep eden Agbinibo, "Ancak böyle bir ortamda gerçek bir diyalog oluşacak, bu da Nijer deltasının kısa, orta, uzun vadeli taleplerine ulaşacak bir çerçeve oluşturarak çatışmaları hafifletecek ve kalıcı bir barış sağlayacak" ifadelerini kullandı.

Agbinibo, petrol şirketlerin bölgedeki icraatlarının devam etmesi durumunda da petrol gemilerini batırma tehdidinde bulundu.

"Görüşmeler süresince güçlerimiz tarafından zarar verilen hiçbir boru hattı, petrol ve gaz tesisi tamir edilmemelidir" değerlendirmesinde bulunan Agbinibo, istedikleri şartlar sağlanmazsa kan dönmeyecekleri sözünden dönebileceklerini belirtti.

Nijer Deltası İntikamcıları adlı silahlı grup, ülkenin güneyindeki petrol yönünden zengin Delta bölgesinde şubat ayından bu yana önemli petrol altyapılarına saldırılar düzenliyor. Saldırılarla Nijerya'nın günlük petrol üretimi 2016 bütçesinde öngörülen günlük 2,2 milyon varilden 1 milyon varile düştü.

Grup, Delta bölgesinde faaliyet gösteren firmalardan 31 Mayıs'a bölgeyi kadar terk etmelerini isterken, hükümet bu isteğe bölgeye asker sevk ederek cevap verdi. Nijer Deltası İntikamcıları, hükümetin bölgedeki topluluklar ve liderlerle müzakere teklifini de reddetti.

Kaynak: AA / Güncel

Nijerya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title