Haberler

Nevruz Tatilinde İranlılar Van'a Akın Etti

Güncelleme:

İran'daki 15 günlük nevruz tatilini fırsat bilen İranlılar Van'a geldi.

İran'daki 15 günlük Nevruz tatilini fırsat bilen İranlılar Van'a geldi. Otellerin doluluk oranı yüzde 100'e ulaşırken, Van'a gelen İranlı turistler, bol bol alışveriş yaparak esnafın da yüzünü güldürdü.

Yetkililer son bir ayda 26 bin İranlı'nın Van'a giriş yaptığını, Nevruz dolayısıyla bu sayının 50 bini bulacağını söyledi.



İran'a en yakın kent olan Van'da bu günlerde İranlı turist akını yaşanıyor. 15 günlük Nevruz tatilini değerlendirmek için Van'a gelen İranlılar, yaptıkları alışverişle esnafın yüzünü güldürürken, oteller de tamamen doldu.

Esnaf camlarına Farsça yazılar asarak İranlıların ilgisini çekmeye çalışırken, eğlence mekanları da yine İranlı turistlere yönelik programlar hazırladı. Hem alışveriş yapıp hemde tarihi turistik mekanları gezme fırsatı bulan İranlıların en çok ilgisini de Akdamar Adası ve Van Kalesi çekiyor.



HERKES MEMNUN

Esnaf bu dönemde satışlarının büyük bir kısmını İranlı turistlere yaptıklarını belirterek, piyasanın çok canlandığını söyledi. İranlı turistlerin Van için büyük bir avantaj olduğunu ifade eden Van Turizmi Kültür Varlıklarını Koruma ve Geliştirme Derneği Başkanı Abdullah Tunçdemir, "İranlılar nevruz nedeniyle 15 günlük bir tatil yapıyor. Dünyanın her yerine tatil yapmak için ülkelerinden çıkıyorlar. Van ilk geldikleri il olduğu için en büyük payı biz alıyoruz. Van'da bir süre konakladıktan sonra farklı illere gidiyorlar. Daha büyük bir pay elde edebilmek için daha kaliteli hizmet vermemiz gerekir. Nevruz dolayısıyla yoğun bir İranlı bekliyoruz" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İran Politika Güncel Haberler

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

Miçotakis, Hamas için 'Terör örgütü' deyince Erdoğan devreye girdi

Miçotakis, Hamas için "Terör örgütü" deyince Erdoğan devreye girdi

Rapçi Khontkar, teknik sorunu bahane edip sahneyi terk etti

Rapçi Khontkar, teknik sorunu bahane edip sahneyi terk etti

Bakmadan Geçme

Sözleşmeli öğretmen ataması Resmi Gazete'de yayımlandı! Resmi Gazete bugün (14 Mayıs) kararları neler? Evde bakım maaşı yatan iller Mayıs 2024! 20 Mayıs resmi tatil mi? 20 Mayıs okullar ve iş yerleri tatil mi? #128197 14 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 14 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 14 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Sözleşmeli öğretmenlik yeni mülakat puan dağılımı ne 2024? 14 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 14 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 14 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 14 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 14 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 14 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Aston Villa Liverpool maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) A.Villa Liverpool maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti?
Sözleşmeli öğretmenlik alımı düzenlemesi Resmi Gazete'de

Sözleşmeli öğretmenlik alımı düzenlemesi Resmi Gazete'de

500

Yorumlar (1)

Kenan taşmobilWeb@haberler.com:

Aptal İranlılar.. Kürt milletine Hayır verilirmi Kürtler acemlerin canını namusunu malını helal bilirler ellerinde fırsat olsa bi kaşık suda boğarlar İranlıları. .yazık çok yazık

2
18
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title