Haberler

Neşter-1 Operasyonu Davası

Sosyal Sigortalar Kurumu'na Tıbbi Malzeme Alımında Yolsuzluk Yapıldığı İddiasıyla Başlatılan Aralarında Doktor, İlaç Firması Yetkilileri ve Bürokratların Bulunduğu 63 Sanıklı Neşter-1 Operasyonu Davasında Karar Çıktı. Mahkeme, 41 Sanığa Hapis Cezası Verdi.

Sosyal Sigortalar Kurumu'na tıbbi malzeme alımında yolsuzluk yapıldığı iddiasıyla başlatılan aralarında doktor, ilaç firması yetkilileri ve bürokratların bulunduğu 63 sanıklı Neşter-1 Operasyonu davasında karar çıktı. Mahkeme, 41 sanığa hapis cezası verdi.

Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın bugünkü karar duruşmasına bir kısım sanık, sanık avukatları ile müdahil SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı ve hazine avukatları katıldı. Duruşmada Cumhuriyet Savcısı Salim Demirci esas hakkında daha önce verdiği mütalaasını tekrar ettiğini söyledi. Duruşmada söz alan müdahil avukatları sanıkların cezalandırılmalarını talep ederken, sanık avukatlarıysa müvekkilleri için beraat kararı verilmesini aksi bir hüküm verilecekse indirim maddelerinden yararlandırılmalarını istedi. Duruşmaya katılan sanıklara son sözleri sorulduğunda sanıklar, suçsuz olduklarını belirterek, mahkemeden beraat talep etti. Mahkeme Başkanı Orhan Karadeniz, kararı akşam saatlerinde açıkladı. Mahkeme 41 sanık hakkında örgüt kurmak, örgüt üyesi olmak, piyasada mal darlığına sebep olmak ve görevi kötüye kullanmak suçlarından çeşitli hapis cezası verdi. Mahkeme ayrıca, yolsuzlukta ihmali olduğu gerekçesiyle dönemin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yaşar Okuyan ve dönemin bürokratları hakkında suç duyurusunda bulunulmasına karar verdi.

(EDA-RO-RO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title