Haberler

Nekbe Sergisinde Lübnan ve Filistin'den 24 Ressamın Eserleri Sergileniyor

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: Serginin açılışının yapılması Maket anahtarlar taşıyan çocuklar Sergilenen eserler ve ziyaretçilerin ilgisi Serginin sorumlusu Rola Şukeyr ile röportaj Ressam Muhammed el-Hansa ile röportaj Ressam Ranya Amr ile röportaj Sergiye katılan diğer bir ressam ile röportaj...

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Serginin açılışının yapılması

Maket anahtarlar taşıyan çocuklar

Sergilenen eserler ve ziyaretçilerin ilgisi

Serginin sorumlusu Rola Şukeyr ile röportaj

Ressam Muhammed el-Hansa ile röportaj

Ressam Ranya Amr ile röportaj

Sergiye katılan diğer bir ressam ile röportaj Filistinlilerin topraklarından zorunlu göçe tabi tutulduğu Nekbe'nin (Büyük Felaket) 69'uncu yılı dolayısıyla Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta resim sergisi düzenlendi.

Beyrut'taki Burj el-Barajne Kültür Merkezi'nde açılan sergide, 1948'de İsrail'in kurulmasıyla zorunlu göçe uğrayan Filistinlilerin çektiği acılarla topraklarına dönüş hakkı, çizimler ve renklerle anlatılıyor.

Serginin sorumlusu Rola Şukeyr, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Bu sergi 6 Arap ülkesinde aynı anda düzenleniyor. Sergide Gazzeli ressamların, Filistinlilerin Lübnan'a zorunlu göçlerini anlatan çizimleri çok ilgi görüyor." dedi.

Ressam Muhammed el-Hansa ise sergide yer alan eserinde Birinci İntifada'da Filistinli çocukların İsrail ordusuna karşı taşlarla verdiği mücadeleyi anlatmaya çalıştığını söyledi.

Ressam Ranya Amr da sergiye Filistinli ünlü karikatürist Naci el-Ali'yi anlatan eseriyle katıldığını belirterek, Ali'nin, karikatürleriyle Filistin devriminin önemli bir simgesi haline geldiğini ve bunu hayatıyla ödediğini ifade etti.

Kaynak: AA / Güncel

Filistin İsrail Beyrut Lübnan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title