Haberler

NATO: "Herkes Afganistan Taahhüdünü Yerine Getirsin"

NATO, üye ülkelerden yollamayı taahhüt ettikleri sayıda askeri Afganistan'a göndermelerini istedi.

NATO, üye ülkelerden yollamayı taahhüt ettikleri sayıda askeri Afganistan'a göndermelerini istedi.

Komite başkanı General Ray Henault, Varşova'da iki gün süren toplantıda, Afganistan'daki durumun ele alındığını belirterek, "Milli engelleri tartıştık. Bunların asgariye indirilmesi gereğinin altını çizdim. Üyelerden, göndermeyi taahhüt etmiş oldukları bütün askerleri Afganistan'a yollamalarını istedim" dedi.

Komite çalışmalarından sonra basın toplantısı yapan Kanadalı General Henault, "Afganistan'da olması gereken kuvvetin yüzde 85'ine sahibiz. Kalan bölümü de istiyoruz" diye konuştu.

General, Afganistan görevinin, NATO'nun giriştiği en karmaşık görev olduğunu da itiraf etti.

Afganistan'ın özellikle güney kesiminde durum fazlasıyla karışık. Afganistan'daki İngiliz kuvvetlerinin komutanı General Ed Butler'e göre, müttefik kuvvetleri "şiddetli çarpışmalara" girmek zorunda kalıyor.

NATO Avrupa Kuvvetleri Komutanı General James Jones da önceki günkü açıklamasında, müttefiklerin Afganistan'da takviyeye ihtiyaç duyduğunu söylemişti.

Afganistan'da NATO komutasındaki uluslararası kuvvette 21 bin kadar asker bulunuyor, bunların 10 bini güneyde görev yapıyor.

NATO'nun en yüksek askeri otoritesi konumundaki askeri komite, 26 üye ülkenin genelkurmay başkanlarının katılımıyla yılda iki kez Brüksel'de, bir kez de başka bir yerde toplanıyor.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title