Haberler

Muzaffer Tahmaz Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi'nde Özel Çocukların Eğitimine Başlandı

Havza ilçesinde Hayırsever iş adamı Muzaffer Tahmaz tarafından yaptırılan Muzaffer Tahmaz Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi'nde özel çocukların eğitimine başlandı.

Havza ilçesinde Hayırsever iş adamı Muzaffer Tahmaz tarafından yaptırılan Muzaffer Tahmaz Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi'nde özel çocukların eğitimine başlandı.

Merkezi ziyaret eden Havza Milli Eğitim Müdürü Mehmet Aktürk, okulda bir dizi incelemeler yaparak öğrenci velileri ile sohbet etti ve Merkezin Kurucu Müdürü Aydın Genç'ten merkez çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Öğrencilerle yakından ilgilenen ve sohbet eden Aktürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Muzaffer Tahmaz Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi'nin yapımında hayırsever Tahmaz tarafından 3.3 milyon lira verildiğini, 200 bin liranın ise Milli Eğitim Bakanlığı tarafından harcandığını belirtti.

Aktürk, şöyle devam etti:

"3.5 milyon liraya mal olan bu merkezimizin maddi bir karşılığı yok aslında. Burada eğitim alacak olan, her biri bir birinden özel çocuklarımızın hayata tutunmasının bir bedeli olamaz. Hayırsever iş adamı sayın Muzaffer Tahmaz'a bu konuda ne kadar teşekkür etsek azdır. Merkezimiz 1 aydır eğitim vermekte ve öğrencilerimizin her biri ile ayrı ayrı özel olarak ilgilenilmekte. Burada yapmış olduğumuz görevlendirmeler konusunda en iyi olan personelimizi seçme gayreti içinde olduk. Ayrıca özel duruma haiz çocuklarımız ve aileleri için işleri hızlandırmak adında  Havza Milli Eğitim Müdürlüğü binasında görev yapmakta olan Havza Rehberlik ve Araştırma Merkezimizi de buraya taşıdık. Bu çocuklarımız bizim için özel ve her biri en iyi eğitimi almayı hak ediyor."

Muzaffer Tahmaz Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi Kurucu Müdürü Aydın Genç ise okulun 96 öğrenci kapasiteli olduğunu ve şuan 22 öğrencinin merkezde eğitim aldığını söyledi.

Okulda,  1 müdür ve 6 öğretmen ile 3 ayır bölümde eğitim verildiğini, birinci kademede yer alan 6 - 10 yaş arası ve ikinci kademede yer alan 10 - 14 yaş arası özel eğitime ihtiyaç duyan çocuklara ihtiyaçları doğrultusunda özel eğitim programları ile hayatlarında ihtiyaç duyabilecekleri beceriler kazandırıldığını anlatan Aktürk, "15 - 23 yaş gurubundaki özel eğitime tabi öğrencilere ise merkezde el becerilerini arttıracak, topluma uyum sağlayacak ve meslek edinmelerini kolaylaştıracak özel eğitim programları uygulanmakta" dedi.

İlerleyen süreç içinde taşımalı sistem ile köylerdeki özel çocukları da merkeze kabul edeceklerini ifade eden Genç, "İlçe Merkezi ve köylerden sonra eğer boş kontenjanımız var ise çevre ilçelerden öğrenci kabul edilecek. Merkezimizde saat 09.00 ila 14.00 arasında öğrencilerimize durumlarına göre oluşturulan özel programlar ile eğitim verilmekte" diye konuştu.

Muzaffer Tahmaz Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi Okul Aile Birliği Başkanı ve merkezde özel eğitim alan Furkan Şahin'in babası Ramazan Şahin ise, "Allah bu hizmet yapanlardan ve yapılmasına vesile olanlardan razı olsun. Bu ve bunun gibi okullar bulunmaz birer nimet kıymetini bilene. Burada öğretmenlerimiz çocuklarımıza kendi çocukları gibi özen göstermekte, onların üzerilerine titremekteler. Onlardan da Allah razı olsun" ifadelerinde bulundu.

Havza Milli Eğitim Müdürü Mehmet Aktürk daha sonra aynı bina içinde hizmet veren Havza Rehberlik ve Araştırma Merkezini ziyaret ederek Merkez Müdürü Nuray Kahraman'dan çalışmalar hakkında bilgi aldı. - Samsun

Kaynak: AA / Yerel

Mehmet Aktürk Aydın Havza Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title