Haberler

Mutlu Olabilmenin 12 Yolu

2007 İçin Büyük Umutlarınız mı Var? Eğer Cevabınız "Evet" İse Geçmişi Bir Kenara Bırakın ve Hayatınızda Yeni Bir Sayfa Açın. İşte Size Yeni Bir Başlangıç Yapmak ve Tüm Yıl Boyunca Mutlu ve Enerji Dolu Kalmanın 12 Yolu…

2007 için büyük umutlarınız mı var? Eğer cevabınız "evet" ise geçmişi bir kenara bırakın ve hayatınızda yeni bir sayfa açın. İşte size yeni bir başlangıç yapmak ve tüm yıl boyunca mutlu ve enerji dolu kalmanın 12 yolu…

1-Neyi değiştirmeniz gerektiğine karar verin

Öncelikle nasıl mutlu ve enerji dolu olunabileceğinizi düşünün. Fakat asıl sorun nereden başlayacağınıza karar vermek. Bunun için "hayatım beş yıl önce nasıldı?" sorusunu sorarak işe başlayabilirsiniz. İstediğiniz işe, eşe, sevgiliye veya vücuda sahip miydiniz? O zamandan bugüne yaşamınız giderek iyileşti mi? Bu soruları sormak hayatınızda gerçekten neyi değiştirmeniz gerektiğini ve değişimin kolaylığını ya da zorluğunu anlamanızı sağlayacak.

2-Neden değişmek istediğinizi anlayın

Hayatınızda değiştirmek istediğiniz şeyleri sıralayarak işe başlayabilirsiniz. Bu değişimlerin hayatınız için neden gerekli olduğunu da bilmelisiniz. İşte size bunu anlamak için bir yöntem. Önünüze bir kağıt alın ve kağıdın bir tarafına neden bazı şeyleri değiştirmek istediğinizi ve bu değişimlerden nasıl bir yarar elde edeceğinizi yazın. Kağıdın diğer tarafına da bu değişimleri gerçekleştirmenize engel olabilecek şeyleri yazın. Her gün en az bir defa yazdıklarınızı okuyarak ve güncelleyerek motivasyonunuzu artırabilirsiniz.

3-Kendinize mutluluk testi yapın

Sizi en çok mutlu ettiğini düşündüğünüz şeylere hayatınızda daha fazla yer açmalısınız.  Sizi en çok ne mutlu ediyor? Başarılı bir iş yaşamı mı? Ailenizle beraber vakit geçirmek mi? İşiniz kendinizi iyi hissetmenizi sağlayacak her şeyi sağlıyor mu? Yoksa sizin en çok mutlu eden eşiniz ya da sevgiliniz mi?

Hayatınızın her alanına bu testi uygulamayı unutmayın. Önünüzdeki yılı iyi geçirmenize engel olabilecek olan zayıf noktalarınızı bulmaya çalışın. İkinci adım da, uygulayabileceğiniz değişimlerin neler olduğunu bulmak.

4- Adım adım ilerleyin

Değiştirmek istediğiniz şeylerin bir listesini yaptınız… Ama her şeyin bir anda olmasını beklemeyin. Öncelikle yaptığınız değişimler sizin hayatınız için ve değişim için, adım adım ilerleyin. Her gün tekrarladığınız değişik uygulamalar 21 gün içerisinde alışkanlığınız haline gelir. Ödülünüz ise o maddeyi hazırladığınız listeden silerek bir sonraki adıma doğru ilerlemek olacak.

5-Beş dakika yöntemini uygulayın

Dağın zirvesine bakıp "oraya hiç ulaşamayacağım" demekten vazgeçin. Yaşamınızda önünüzdeki beş dakikayı ve o sürede yapabileceklerinizi düşünün. Bu sürede bira yerine su içebilir, çikolata yemek yerine en iyi arkadaşınızla sohbet edebilir ya da oturduğunuz koltuktan kalkıp evinizin yakınlarında kısa bir yürüyüşe çıkabilirsiniz. Bu beş dakikalar toplamda sizi eski alışkanlıklarınızdan uzaklaştırıp yeni ve sağlıklı alışkanlıklar edinmenize yardımcı olacak.

6- Kendinizi dinleyin

Bazen sizinle mutluluk arasındaki tek engel başkaları olabiliyor. Bu yüzden yapılacak olan ilk işlerden biri de düşüncelerinizi ve duygularınızı ortaya çıkartmanız. Davranışlarınızı değiştirmeniz aslında güç değil fakat asıl güç olan etrafınızın sizin davranışlarınızı etkiliyor olmasına seyirci kalmak… Ajandanızda mutlaka kendinize zaman ayırın ve bu zamanı dinlenmek, sakinleşmek ya da harekete geçip enerji kazanmak için kullanın.

7- Kendinizi değiştirin

Davranışınızı değiştirdiğinizde sadece yaptığınız şeyi değiştirmiş olursunuz. Örneğin sağlıklı olmak istiyorsanız pasta yemeği bırakıp her gün yüzmeye gidebilirsiniz. Fakat bundan da önemlisi kendinize kim olmak istediğinizi sorun. Sonuçta enerji dolu bir insan mı olmak istiyorsunuz? O zaman ne yemelisiniz? Stresle nasıl baş edebilirsiniz? İpucu sadece eyleminizi değiştirmek değil, kendinize yeni bir kimlik edinmek ve nasıl biri olmak istediğinize karar vermek.

8- Değişime içinizden başlayın

Çoğu insan kendini iyi hissetmek için yemek yer. Fakat moralinizi çoğu zaman dış görünüşümüz de belirler. Bu nedenle size kilo aldıracak, göbeklendirecek besinlerden kaçının. Abur cubur hem dış görünüşünüzü değiştirir hem de kendinizi iyi hissetmenizi engeller. Bu yüzden önce tükettiğiniz besinleri değiştirin. Meyve ve tuzsuz badem, bol proteinli ve lifli besinler tüketin ve bol bol su için.

9-Karamsar insanları çevrenizden uzaklaştırın

Tabii ki bu önerimizle size arkadaşlarınızdan ayırmak, koparmak gibi bir niyetimiz yok. Fakat eğer arkadaşlığınız ve konuştuklarınız sizi sürekli olarak karamsarlığa ve mutsuzluğa itiyorsa, mutlu olmanıza engel oluyorsa arkadaşlıklarınıza biraz mesafe koymanızda yarar var. Eğer birileri sizi sürekli negatif etkiliyorsa ve size kötü alışkanlıklar kazandırıyorsa böyle arkadaşlarınızla ilişkilerinizi sonlandırmalısınız.

10- Gülümsemeye devam

Hayatınızın negatif olan bir yönüne odaklanmaktansa, örneğin sürekli "kilo kaybetmem gerekli" düşüncesi gibi, isteklerinizi sıralayın fakat zorlu hedefler koymaktan kaçının. Hayatınızda daha sağlıklı, daha güzel, daha zengin olmayı isteyebilirsiniz. Bunlar bir hayat boyu istenen şeyler. Fakat umutlarınız kesin hedefler halini alırsa, bu durum sizin omuzlarınızdaki yükü artırır.

11- Yeni başlangıçlar yapın

Giymek istemediğiniz ya da giyince mutlu olmadığınız kıyafetlerinizi atmaktan çekinmeyin. Kalan kıyafetlerinizin de sizin için ne ifade ettiğini düşünmelisiniz. Bütün dolabınızı yenilemek sizi belki tamamen mutlu etmeyecek. Fakat hangi stilin size kendinizi daha iyi hissettirdiğini, hangi renklerin size daha çok yakıştığını keşfedebilirsiniz. Bu şekilde daha genç ve zayıf görünebilir ve kendinize olan güveninizi artırabilirsiniz.

12- Kariyerinizi mercek altına alın

Eğer şu anda yapmakta olduğunuz işten memnun değilseniz hayatınızı daha iyi hale getirebilecek iş alanlarındaki değişimleri gözden geçirin. Önce iş hayatınızdaki problemleri bulun, tanımlayın. Sonra da onlarla ilgili neler yapabileceğinizi düşünün. İş konusunda kendinizi gerçekleştirebileceğiniz eğitimler ile ilgili olarak patronunuzla açıkça konuşun ve her gün işinizin gidişatını ve performansınızı gözden geçirin.

Kaynak: Health and Fitness, 2007

 

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Sağlık

Haberler

Tarımsal üretim rakamlarını paylaşan Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hepinizi alnınızdan öpüyorum

Tarımsal üretim rakamlarını paylaşan Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hepinizi alnınızdan öpüyorum

Fidan'dan Hamas için 'Terör örgütü' ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

Fidan'dan Hamas için "Terör örgütü" ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

Nihat Doğan'dan boşanma kararı alan Arzu Doğan'dan çok konuşulacak itiraflar

Nihat Doğan'dan boşanma kararı alan Arzu Doğan'dan çok konuşulacak itiraflar

Akaryakıtta tek fiyat uygulaması yarın başlıyor! 13 bin bayide fiyatlar güncellenecek

Akaryakıtta tek fiyat uygulaması yarın başlıyor! 13 bin bayide fiyatlar güncellenecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title