Haberler

Müslüm Gürses'i Binlerce Hayranı Uğurladı

Yaklaşık 4 aydır tedavi gördüğü hastanede dün hayatını kaybeden sanatçı Müslüm Gürses, bugün yakınları, arkadaşları ve hayranları tarafından son yolculuğuna uğurlandı.

Yaklaşık 4 aydır tedavi gördüğü hastanede dün hayatını kaybeden sanatçı Müslüm Gürses, bugün yakınları, arkadaşları ve hayranları tarafından son yolculuğuna uğurlandı.

Gürses için Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda düzenlenen ilk törenin ardından cenazesi Teşvikiye Camii'ne getirildi. Ara ara izdiham yaşanan cami avlusunda çevik kuvvet ekipleri güvenlik önlemi aldı. Cenazeye Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Sezen Aksu, Ferdi Tayfur, Orhan Gencebay, Adnan Şenses, Ajda Pekkan, Selami Şahin, Gökhan Güney, Gülben Ergen'in yanı sıra boyunlarında Gürses'in fotoğraflarını ve kaşkollarını taşıyan hayranları katıldı.

BAKAN ÇELİK'İN ZOR ANLARI

Cenaze töreninde güçlükle ayakta durduğu görülen Gürses'in 33 yıllık hayat arkadaşı Muhterem Nur, bir süre dinlenmesi için caminin yanındaki bir kafeteryaya götürüldü. Törene katılanlar, Nur'a burada taziyelerini bildirdi. Nur'a taziye ziyaretinde bulunanlardan Kılıçdaroğlu, "Müslüm Gürses, Türkiye'nin ortak paydası. Kendisini ilk kez 1970'li yıllarda Adana'da bir minibüste dinledim. Farklı bir ses, melodi vardı. Baktığınız zaman güzel bir Türkiye profili çizdi aslında. Mazlumdan, ezilenden, halktan yana, söylemleri, duruşu öyle. O nedenle sevenlerinin büyük bir kısmı burada. O, Türkiye'ye iyi bir miras bıraktı. Bizim görevimiz o mirasa sahip çıkmak. O, bizim ortak değerimiz, o ortak değere sahip çıkacağız" diye konuştu.

Öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Gürses'in cenazesi "Müslüm Baba" sloganları ve tekbirlerle omuzlara alındı. Bu arada tabuta omuz veren Ömer Çelik'in kalabalığın izdihamından dolayı zor anlar yaşadığı görüldü.

KADIN-ERKEK MEZARA TOPRAK ATMAK İÇİN SIRAYA GİRDİ

Gürses'in cenazesi toprağa verilmek üzere Zincirlikuyu Mezarlığı'na doğru yola çıkarken, hayranları da cenaze aracına eşlik etti. Camiden çıkan hayranları cenaze aracıyla birlikte yürüyerek, Zincirlikuyu Mezarlığı'na geldi. Bu arada Gürses'in bir kaç hayranının ise cenaze aracına binerek, tabutun yanında oturduğu görüldü. Mezarlığın yanındaki bir inşaatta çalışan işçilerin de cenazenin geçişi sırasında "Müslüm Baba" diyerek bağırması cenazeye eşlik eden kabalık tarafından alkışlandı. Gürses'in cenazesi okunan dualarla defnedildi. Hayranları ise, Müslüm Baba'nın mezarına toprak atmak için sıraya girdi.

EE - İstanbul / Merkez

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kemal Kılıçdaroğlu Müslüm Gürses Ömer Çelik İstanbul Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Real Madrid Cadiz maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! R.Madrid Cadiz maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Real Madrid Cadiz maçı CANLI izle! 4 Mayıs R.Madrid Cadiz maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 4-5 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 4-5 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! 5 Mayıs Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 5 Mayıs burç yorumları nedir? CANLI maç izle! (REAL MADRİD-CADİZ) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 4 Mayıs günün maçları nereden izlenir? Vanspor çekildi mi neden çekildi? Vanspor - Bursaspor maçında ne oldu? İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? 20 Mayıs hangi burç? 20 Mayıs'da doğanlar hangi burç oluyor? 20 Mayıs tarihi hangi burç olur?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title